Obrador de peix palamós

L’Organització de Productors Pesquers de Palamós (OPP) ja compta amb el seu propi Obrador de peix: un nou equipament que neix amb la finalitat d’elaborar producte de venda, acostant el peix de proximitat a col·lectivitats com els centres escolars i sanitaris de la seva àrea d’influència.
El nou obrador de manipulació de peix s’ha construït a les instal·lacions del port de Palamós, i compta amb la maquinària i els equipaments necessaris per a la preparació i venda de part de la producció que pesquen diàriament els socis de l’OPP per fer-la arribar a aquests nous clients. L’Organització de Productors Pesquers de Palamós (OPP) assumirà els aspectes relacionats amb la manipulació i comercialització de la producció.

L’Obrador del peix permetrà manipular les diverses espècies pescades a Palamós per facilitar-ne el consum, al mateix temps que promocionarà la pesca sostenible, conscienciarà la ciutadania sobre el consum del peix de proximitat com a font de proteïna, i donarà a conèixer les espècies locals.

Eixamplar els horitzons del consum de peix de proximitat
A través del projecte “Palamós Peix”, promogut per l’Ajuntament de Palamós, Fundació Promediterrània, Confraria de Pescadors de Palamós, i al que recentment s’ha afegit l’Organització de Productors Pesquers, va sorgir la iniciativa de poder introduir producte pesquer local a l’Hospital de Palamós i altres col·lectivitats -com menjadors escolars-, properes al municipi.

Com a resultat d’aquest interès, i afegint-hi el projecte promogut pel Consell Comarca del Baix Empordà per a la introducció del peix fresc de la costa a les escoles de la zona, es va decidir crear un obrador de manipulació de peix amb la finalitat d’elaborar producte per respondre a aquesta demanda.

Entre els objectius de l’OPP destaquen fomentar el consum de peix de proximitat i el coneixement d’espècies locals, i dinamitzar el sector pesquer de Palamós. El primer públic d’aquesta nova empresa són les col·lectivitats que actualment consumeixen peix d’importació.

L’obrador del peix farà la funció d’espai de trobada entre els diferents agents que intervenen en la cadena de valor del peix de Palamós, obrint noves oportunitats i estratègies de comercialització d’aquests productes, a preus justos, pel pescador i pel consumidor.

Per al funcionament de l’obrador s’han creat un total de 3 llocs de treball, amb possibilitat que aquesta xifra augmenti, per a la realització de tasques que van des de la manipulació del peix fins a la part més comercial. L’espai també serà un punt rellevant per promocionar la formació relacionada amb la gastronomia marinera i activitat pesquera cap a la ciutadania, per promocionar i divulgar el producte de Palamós.

Aquestes noves instal·lacions acosten el sector pesquer de Palamós al consumidor final i als ciutadans i completen un esglaó més de la cadena de valor del peix de Palamós.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*