fires girona

Les Fires de Sant Narcís d’aquest any han recuperat les bones xifres d’assistència prèvies a la pandèmia en una edició en què el temps ha acompanyat durant tota la festa major. El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, ha destacat que “han estat unes Fires extraordinàries, tant per la gent, com per les ganes i la quantitat de persones participants, ja que la festa ha estat multitudinària, amb ciutadans que s’han comptat per milers”, i ha agraït el civisme mostrat.

Segons dades de l’Ajuntament, un dels èxits d’assistència d’aquest any han estat les propostes musicals, que han registrat una afluència de més de 140.000 persones, una dada que gairebé duplica la del 2018. L’espai de La Copa ha rebut un total d’uns 114.000 assistents, mentre que el parc del Migdia es consolida com un escenari musical de Fires amb unes 24.400 persones assistents. Per la seva banda, l’Auditori de Girona; la plaça del Vi; el passeig de Francina Boris, que s’estrena com a espai per fer-hi sardanes; la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba; la plaça de l’U d’Octubre del 2017, o el Centre Cultural La Mercè han rebut gairebé 9.000 persones.

Finalment, les activitats populars han atret gairebé 40.000 persones. Com és habitual, destaquen propostes com les cercaviles inaugurals del 28 d’octubre, a les quals van assistir unes 5.000 persones de totes les edats; el correfoc, que enguany ha comptat amb l’assistència de públic més gran de l’última dècada, unes 4.000 persones; la Diada Castellera, que va agrupar 4.000 persones a la plaça del Vi; la passejada de capgrossos, amb unes 3.000 persones, o la Trobada Gegantera del darrer dia de Fires, que en va aplegar més de 4.000.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*