carbonera forallac

Aquest cap de setmana s’ha posat en marxa la XXVII la Carbonera de Forallac, després de dos anys sense celebrar-se per la pandèmia. Recupera així el seu format habitual, amb la cuita de carbó com a epicentre d’una festa molt esperada cada any, especialment aquest, al voltant de la qual es genera una intensíssima activitat social i cultural. Com és habitual, l’encesa es farà el dia 12 d’octubre i la cuita s’allargarà fins al dissabte 29. Prèviament, el dissabte 8 d’octubre es farà el procés d’embalumar, que consisteix a recobrir l’estructura amb un mantell de bruc i fang de terra de 10 a 20 cm de gruix, i deixar-la a punt per ser encesa.

Durant el procés de cuita, el paratge de Lluís Pla i Pascual, de Sant Climent de Peralta, tornarà a omplir-se de colles i visitants. així mateix, al llarg d’aquests dies s’han organitzat diverses activitats complementàries.

No us ho perdeu!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*