girona turisme adaptat

L’Ajuntament de Girona ha incorporat en els darrers mesos nous materials accessibles a l’Oficina de Turisme adreçats a persones amb discapacitat visual. L’acció s’emmarca dins del Pla Estratègic de Turisme i té per objectiu potenciar el turisme universal per tal que Girona esdevingui una destinació turística oberta a tothom.

Per una banda, des d’aquest estiu l’equipament compta amb un mapa en relleu del centre històric de Girona en el qual s’hi troben els principals atractius culturals de la ciutat. El mapa, ubicat al costat del mostrador turístic, es pot consultar lliurement.

D’altra banda, l’Oficina ha afegit com a recurs turístic unes maquetes en 3D de diferents espais emblemàtics gironins. Concretament, de la Catedral de Girona, de la basílica de Sant Feliu, del monestir de Sant Pere de Galligants, de la plaça de l’Assumpció i dels edificis modernistes de Rafael Masó la Farinera Teixidor i la Casa Teixidor (o Casa de la Punxa). Aquestes maquetes, dissenyades per la cooperativa Tangencial, es troben a disposició de les persones amb discapacitat visual i de les empreses de guiatge que realitzin visites adaptades, fent una reserva prèvia gratuïta a l’Oficina de Turisme a través del correu electrònic turisme@ajgirona.cat.

Tots els nous materials turístics han estat testejats per l’associació gironina Multicapacitats, que valora molt positivament la inclusió de recursos informatius adaptats i de qualitat a l’Oficina de Turisme municipal, i ressalta la utilitat que tenen aquests elements per a les persones amb discapacitat visual.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*