Palamós Gastronòmic’

Palamós ha iniciat aquest cap de setmana una nova edició del Palamós Gastronòmic, les populars jornades que durant tot el mes d’octubre faran protagonista l’àmplia oferta culinària local amb activitats gastronòmiques, lúdiques i culturals.

Enguany són més de trenta establiments els que participen a la campanya. Les tavernes oferiran tapes i platets fins el 16 d’octubre, mentre que els restaurants oferiran els seus menús fins el dia 31. Tots els plats estan creats especialment per a l’ocasió i tenen com a protagonista principal el peix de la llotja de Palamós.

La programació inclou la 4a edició del Mar de Birres, la mostra de la cervesa artesana de Palamós, el dissabte 8 d’octubre a l’estenedor de xarxes del port.

En el programa d’activitats es destaca l’apartat d’experiències que permeten als seus participants gaudir de la gastronomia sumada a altres valors com el gaudi del paisatge o de la natura. És el cas de l’activitat “Vi en ruta per la vall de Bell-lloc” del proper 16 d’octubre, un itinerari guiat amb visita comentada i tast de vins. O bé el “Tast de vins amb maridatge de formatge al Celler Brugarol”, del 21 d’octubre; així com les visites guiades al castell de Sant Esteve de La Fosca, al Claustre del Mas del Vent o al poblat iber de Castell.

També hi haurà la possibilitat de realitzar la visita i tast al celler d’en Marc, a Mas Pagès, i al celler Brugarol de la Finca Bell-lloc, cada dia amb reserva prèvia.

El Museu de la Pesca i l’Espai del Peix també programaran activitats vinculades a les jornades “Palamós Gastronòmic” organitzant, cada divendres, visites guiades a la subhasta del peix; show cookings de cuina marinera (cada divendres) o els show cookings amb producte pesquer de la Confraria de Pescadors de Palamós amb degustació de plats (cada dissabte d’octubre), a l’Espai del Peix.

Tota aquesta activitat culinària es maridarà amb propostes lúdiques i culturals com els concerts gratuïts de música en directe, les propostes de dansa professional incloses dins el marc del Festival Onadance o les activitats esportives que proposa el Palamós Outdoor Festival, els caps de setmana del 8, 9 i 15 i 16 d’octubre.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*