Aquesta setmana ha estat realment animada meteorològicament parlant i hem tingut uns dies que ens han portat una primera aproximació a la tardor, que ja tenim a tocar!

Sí, i la fresca ha anat guanyant protagonisme lentament, les màximes s’han contingut i no han superat els 33 graus. Les mínimes també han baixat, dels 18 als 14 graus. I hem tingut diversos episodis de precipitació, però que han deixat poca pluja, uns 2 l/m2. El dimarts i dimecres es van produir tempestes molt violentes, amb una pedregada històrica el dimarts amb pedres de fins a 11 cm de diàmetre que, malauradament, han causat la mort d’una nena de 20 mesos i més de 70 ferits, a més d’enormes destrosses en cotxes i teulades a La Bisbal.

I per a aquest cap de setmana continuarem amb aquesta tendència amb temps una mica inestable, doncs tindrem intervals de núvols que aniran guanyant força a mesura que avanci el cap de setmana, amb més núvols divendres i el dissabte.

Però malgrat els núvols, en principi no esperem precipitacions importants aquí, ens quedarem una mica al límit de la pluja, tot i que poden aparèixer alguns ruixats el divendres sobretot, i també dissabte al vespre. A Grècia i l’est d’Europa i a les Illes Britàniques tindran tempestes importants.

Així dissabte es consolidaria un cert estancament de les temperatures, arribant a màximes de 29 graus, prou agradables comparant-les amb les mitjanes de fa pocs dies, les mínimes seran de 18 graus i tindrem intervals de núvols densos, amb possible pluja al vespre.

I el diumenge el temps es mantindria molt similar, amb núvols densos a estones i amb possibilitat de pluja a la nit. Les màximes arribaran als 29-30 graus i les mínimes als 18-19.

La mar estarà una mica alterada, amb onades que poden ser importants en alguns moments, arribant fins a onades de fins a 1,5 metres d’alçada. La temperatura de l’aigua del mar serà de 25 graus, baixarà una mica.

El vent serà de nord-est a la costa i d’est a l’interior, amb cops de màxima intensitat de fins a 20 km/h.

La setmana vinent tindrem núvols densos que ens deixaran un cel mig tapat bona part de les jornades, i podem tenir algunes tempestes de tarda molt irregulars. Aquestes possibles tempestes i els núvols mantindran la calor controlada, amb màximes de 29 graus i mínimes de 18-19 graus, encara xafogoses.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*