Doncs aquesta setmana ha estat novament en mig d’una nova calorada, que per sort no ha estat tan intensa com les darreres, i les temperatures han estat una mica més contingudes i l’ambient ha estat un xic més suportable.

I és que les màximes han baixat fins a 7 graus segons els indrets, hem tingut davallades dels 37 als 30 graus, baixant de forma progressiva i sostinguda. La refrescada ha vingut de la ma del canvi de la massa d’aire africana que havíem tingut amb nosaltres des de fa dies i que per fi ja va marxar. Les mínimes s’han mogut entre els 15 i els 20 graus i hem tingut precipitacions minses de fins a 7 l/m2.

Cal destacar que el dimarts dia 2 d’agost a les 13:24 vam tenir un petit terratrèmol, de 2,3 graus, amb epicentre a l’Ardenya, entre Tossa i Llagostera, sisme que amb prou feines va ser percebut per la població i que va originar alguna rèplica lleu. L’epicentre es va situar a 6,2 km de profunditat.

I per a aquest cap de setmana esperem continuar amb la mateixa calma meteorològica dels darrers dies, amb els cels bàsicament clars que només es poden veure enterbolits per alguns intervals de núvols prims a l’interior i que poden ser ja més densos en algun moment a primera línia de mar.

Les precipitacions que podem tenir divendres a la tarda no arribarien amb força al nord-est de Catalunya i les que podrien acabar d’arribar des de l’oest peninsular es desfaran abans, així que continuarem uns dies més sense pluges importants.

Dissabte tindrem un dia típic d’estiu, assolellat i només amb els núvols prims costaners, a l’interior picarà més el Sol, amb màximes que aniran pujant de nou de mica en mica i que arribaran fins als 35 graus, les mínimes es quedaran al voltant dels 21, amb xafogor a la costa.

Diumenge les temperatures baixarien una mica i es començarà a notar certa consolidació dels valors més habituals per l’època, de ple estiu però sense calor extrema, amb màximes que arribarien als 33 graus, les mínimes es quedarien cap als 21.

La mar estarà calmada a la costa, amb onades que oscil·laran entre els 25 i els 50 cm, però mar endins ja podem tenir onades de fins a 1 metre. La temperatura de l’aigua serà de 27-28 graus, molt alta!

El vent bufarà bàsicament d’est i nord-est amb cops que poden arribar als 20 km/h en alguns indrets de l’interior, a la costa serà més suau.

Durant la setmana vinent les temperatures baixaran, oscil·lant entre els 30 i els 32 de màxima, amb més calor a l’interior que a la costa. Les mínimes quedaran estabilitzades al voltant dels 20 graus. Així, tindrem una normalització del termòmetre i no esperem pluges significatives.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*