Ja queda pràcticament només un mes per acabar l’estiu astronòmic però el cert és que l’estiu meteorològic ja va arribar a mitjans de maig i, realment, s’està fent llarg, amb temperatures pròpies de l’etapa canicular, quan la calor és màxima, des del mateix mes de maig.

I és que aquesta setmana ha estat de nou molt calorosa i xafogosa, amb màximes que per sort han anat baixant dels 38 als 26 graus, 12 graus de diferència! I hem tingut mínimes altes, entre 15 i 18 graus, que han molestat per dormir. Hem tingut un altre episodi de pràcticament onada de calor, i amb precipitacions molt minses, només uns 7 litres/m2.

Per al cap de setmana esperem la consolidació d’aquest canvi de temps que hem anat notant amb la normalització de les temperatures i la inestabilitat de dimecres i dijous, amb una certa “refrescada”. Un canvi de temps, que ens deixarà alguns núvols prims decoratius  el divendres, cels clars el dissabte i núvols una mica més importants el diumenge.

Les precipitacions es quedaran prou lluny de casa, i poden aparèixer de forma irregular, amb major probabilitat que siguin ruixats de tarda i que es poden presentar més al nord i a ponent, tot i que no descartem algun ruixat diumenge al vespre.

Així que dissabte tindrem un jornada tranquil·la, amb moltes estones de Sol ben viu, però les temperatures màximes es normalitzaran i ja no farà tanta calor, estaran al voltant dels 31 graus, les mínimes dels 15.

I el diumenge serà un dia molt similar, però tindrem més núvols, sobretot sobre la línia de la costa, podem tenir alguna pluja més propera i les temperatures en mantindran en el mateix rang que el dissabte, pujaran les mínimes un parell de graus fins als 17.

La mar estarà una mica més animada que dies enrere, que estava totalment plana, i podem tenir onades en algun moment de 125 cm a la platja. La temperatura de l’aigua estarà al voltant dels 26 graus.

I el vent serà bàsicament de component est, amb cops de fins a 35 km/h a la costa i d’entre 10 i 20 km/h a l’interior.

Durant la setmana vinent les màximes no s’enfilaran tant i tindrem màximes que no superaran els 29 graus, les mínimes però continuaran sent xafogoses, amb valors entre  18 i 19 graus, i no esperem pluges importants.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*