palamós art

Palamós iniciarà aquest dijous, 28 de juliol una nova ruta guiada pel municipi mitjançant la qual es donarà a conèixer el passat i present artístic del municipi.

Amb el nom “d’Art i artistes de Palamós” l’Àrea municipal de Patrimoni organitza aquesta proposta, mitjançant la qual poder fer una aproximació al llegat artístic palamosí de diverses èpoques històriques, així com a diferents artistes que han estat o són referent al municipi.

Els participants tindran l’oportunitat de veure l’impressionant mural pictòric “La república dels pescadors”, donat l’any 1935 a l’Ajuntament de Palamós pel seu autor i reconegut pintor català Josep Maria Sert, coincidint amb el període que aquest artista català va residir al Mas Juny, a Castell.

El quadre es troba a la Sala Noble de l’edifici de la Casa de la Vila i allà els participants a la ruta coneixeran la història de l’obra i també de Sert. Posteriorment, el grup es desplaçarà a la sala d’actes de l’Ajuntament on es podrà contemplar una part del destacat fons municipal d’art Francesc Galí.

El recorregut de la visita seguirà més tard per l’espai patrimonial de la Capella del Carme, on es farà parada per destacar els Premis d’Art Vila de Palamós, o bé la figura del pintor local Francesc Vidal Palmada (1893-1958) impulsor d’un estil i una manera de pintar que va crear escola al municipi, amb deixebles locals de la categoria d’Ezequiel Torroella o Josep Sarquella, entre altres.

Precisament d’aquests tres pintors palamosins es podran veure diverses obres pictòriques de la seva autoria que es troben ubicades a la Capella del Carme.

L’itinerari farà una darrera aturada a la plaça situada davant el far de Palamós, des d’on poder parlar del present artístic de la vila, amb escultores com la Tània Font; i de referents artístics com el de l’esfera de metall i vidre que té la funció de balisa del port comercial de Palamós, obra dels reconeguts arquitectes olotins RCR.

Però també dels pintors i escultors que formen actualment el Cercle Artístic de Palamós, veritable motor de l’activitat d’art del municipi, amb un destacat nombre d’integrants, però també impulsors d’activitats que tenen com a referent les arts plàstiques.

La ruta “Art i artistes de Palamós” finalitzarà amb la participació del pintor local i secretari del Cercle Artístic de Palamós, Martí Colls, que pintarà en directe, tot parlant amb els participants de la tècnica utilitzada i de la importància dels elements que fan viva l’obra, com per exemple la llum.

Aquesta visita guiada és gratuïta i té amb un aforament màxim de 25 persones. El recorregut serà guiat per la palamosina Clara Cardona, periodista i gestora cultural, que és l’autora del guió d’aquesta ruta. Les persones interessades a poder participar-hi ja poden fer la seva reserva de plaça al web www.museudelapesca.cat.

“Art i artistes a Palamós, ruta guiada pel nucli antic”, es tornarà a programar el dijous 25 d’agost.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*