La darrera setmana de juliol ha estat novament molt calorosa i la sensació d’estiu llarguíssim s’ha imposat arreu, amb temperatures de plena canícula ja des del mes de juny.

Per sort, aquí, en estar a prop de la costa la marinada i la tramuntana ha frenat una mica les màximes, que han anat baixant dels 35 als 30, í les mínimes han continuat fregant límits tropicals movent-se entre els 18 i els 19 graus. I finalment hem tingut un minso episodi de precipitació, que només ens ha deixat uns 5 litres per metre quadrat.

Per al cap de setmana esperem que la calorada continuï però ja anat una mica de baixada, tindrem cels serens encara enterbolits amb algun núvol prim i bancs de núvols una mica més densos atrapats a la línia de la costa.

Les pluges apareixeran només de tarda i al Pirineu, a la resta del territori no esperem precipitacions.

Dissabte farà calor, però no tant intensa com dies enrere, tindrem màximes de 30 graus, les mínimes estaran al voltant dels 19 graus.

El cap de setmana marcaria el final d’aquesta normalització de les temperatures i les màximes diumenge estarien al voltant dels 33 graus i les mínimes cap als 20 graus. A l’horitzó oest potser podrem veure alguna nuvolada llunyana que no ens afectaria.

La mar estarà força calmada, força plana, amb onades que no superarien els 30 cm. La temperatura de l’aigua ha pujat una mica més aquesta setmana, arribant als 27 graus.

El vent serà el dissabte de tramuntana i el diumenge seria de llevant, contribuint una a refrescar lleugerament l’ambient, la brisa suau no superarà els 15 km/h.

Durant la setmana vinent esperem que les temperatures es vagin recuperant per tornar a tenir una incipient nova onada de calor, amb temperatures superiors a les habituals per aquestes dates. Les màximes aniran arribant a uns 34 graus de màxima i 18-20 de mínima, tindrem cels amb intervals de núvols molt prims i no esperem pluges.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*