Aquests dies del mes de juliol, si recorries la llera del riu Darò, a l’alçada del poble de Cruïlles, als peus de les Gavarres, podies trobar un grup de nois i noies que estaven estudiant la fauna d’un dels gorgs del riu. A través de trampes i sondejos, descobrien en detall els peixos, els petits rèptils i animals invertebrats autòctons de les Gavarres.

Si, seguies el recorregut del riu, també et trobaves amb un altre grup de joves desbrossant una antiga resclosa del Darò, equipats amb guants i eines, dedicaven el matí de les seves vacances a treballar pel medi natural i el patrimoni cultural del massís de les Gavarres.

Durant quinze dies, 23 noies i nois de 14 a 17 anys i cinc monitors , procedents de diversos indrets de Catalunya, han participat en el camp de treball: Gavarres, natura i cultura, que s’ha realitzat al municipi de La Bisbal d’Empordà.

La seva feina ha consistit a descobrir el patrimoni natural i cultural del Massís de les Gavarres, i en concret de l’entorn del riu Daró i fer tasques de desbrossament i d’investigació de la fauna i flora.

Per portar a terme la feina, el grup de joves s’ha dividit en dos grups, que s’han anat alternant les feines. Una part del grup els tocava fer mostrejos faunístics i de vegetació, en petits gorgs del riu Daró. Mentre l’altra part del grup, feia tasques de desbrossament, d’elements de patrimoni etnològic que han quedat emboscades, com l’antiga resclosa de la bassa del Mas Canyà del riu Daró, o la resclosa de la riera Marqueta i el seu accés.

Després de les tasques dutes a terme al llarg del matí, a la tarda i els vespres, els joves han participat en activitats educatives i de lleure relacionades amb la temàtica del camp de treball.

Els caps de setmana han reposat del treball tècnic i han aprofitat per fer sortides per conèixer millor l’entorn.

Durant aquests dies han viscut en un campament que s’ha instal·lat al pati de l’Escola pública Mas Clarà, que està situada dins del municipi de La Bisbal d’Empordà. Pel que fa a la intendència, s’han organitzat en petits grups per fer les tasques del servei de cuina, de neteja, i adequació del campament.

Els joves s’han desplaçat per municipi i per part de les Gavarres amb bicicleta.

El camp de treball de les Gavarres ha estat organitzat per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de l’Associació la Sorellona, el Consorci de les Gavarres i l’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà.

Aquest any ha estat la segona edició del Camp de Treball. L’any passat es va fer a Cassà de la Selva, i l’any vinent es farà en un altre municipi de les Gavarres.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*