Fira de la Gamba de Palamós
La Fira de la Gamba en l'última edició celebrada, el 2019. Autor: Aj Palamós

Palamós ja ho té tot a punt per a la realització de la setena edició de la Fira de la Gamba de Palamós que tindrà lloc el proper dissabte 11 de juny, de les 11 a les 20 hores, a la llotja del port pesquer de la vila.

Després de dos anys d’aturada a causa de la pandèmia, aquesta fira monotemàtica, organitzada per l’Ajuntament de Palamós i el Museu de la Pesca amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors de Palamós i les entitats comercials i de la restauració del municipi, comptarà un any més amb la participació de les empreses certificades amb la Marca de Garantia.

Novetats destacades en la setena edició
Una de les principals novetats de la 7ª Fira de la Gamba serà que enguany, els tastets que es podran degustar elaborats amb gamba, s’oferiran des d’una cuina central a la llotja representada per restauradors certificats amb la Marca de Garantia i els pescadors palamosins, amb l’objectiu comú de promocionar la Gamba de Palamós.

A banda de la llotja, la fira també oferirà a l’exterior d’aquest espai una zona d’exposició i tast de productes necessaris per a l’elaboració de receptes amb gamba o bé que acompanyen aquests plats.

L’oferta culinària es complementarà amb dues demostracions de cuina a l’Espai del Peix. La primera serà a les 12 h, conduïda per pescadors de Palamós que oferiran una demostració de cuina marinera; i a les 17 h, serà el torn dels restauradors, de la mà dels xefs Tomàs Brull de la Cala Taverna (Palamós) i Quim Casellas del Casamar (Llafranc).

Durant tot el dia es faran també visites a les barques d’arrossegament del port pesquer, a les 13, 17 i 19 h, i visites a la subhasta del peix, a les 12.30, 13.30, 18 i 19 h. Totes aquestes activitats seran gratuïtes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*