port de palamós

 

El port de Palamós ha donat el tret de sortida a la temporada de creuers 2022 a la Costa Brava, amb l’estada del Azamara Pursuit que aquest cap de setmana ha fet la seva primera visita al port palamosí amb uns 300 passatgers a bord.

Les autoritats de Ports de la Generalitat, de l’Ajuntament de Palamós i la Diputació de Girona, varen rebre el capità del vaixell, donant inici oficial a la temporada 2022 que es preveu de rècord al municipi, i que del 3 d’abril al 18 de novembre rebrà un total de 57 escales de creuer i un global de 58.000 passatgers.

Aquestes xifres mantenen el lideratge del port de Palamós a la Costa Brava, i el situen com a segon port de Catalunya en nombre d’escales, només per darrere de Barcelona. Comparativament amb el 2019, Palamós incrementa un 7% de passatgers i un 26% les escales.

Segons dades de l’Ajuntament de Palamós, el 63% dels creuers arribaran en temporada baixa i el 37% restant en temporada alta. Durant aquest 2022 cinc creuers faran escala a Palamós per primera vegada: Azamara Pursuit, Sea Cloud Spirit, Mein Schiff Herz, La Belle des Oceans i Seven Seas Splendor.

L’impacte econòmic estimat de l’activitat de creuers al territori es preveu en 5,4 milions, segons un estudi de l’Associació Internacional de Línies de Creuers (CLIA), que estima que cada passatger que desembarca en un port escala, quan visita la destinació gasta una mitjana de 90 euros.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*