festival espurnes llagostera 2022

El Festival Espurnes recuperarà el seu format pre pandèmia tornant on va nèixer, al Parc de l’Estació de Llagostera. La cinquena edició oferirà dos dies de festival, el 6 i 7 de maig, amb concerts divendres a la nit i activitat durant tot el dissabte. El festival, organitzat per Sotrac i La Tornada, vol ser un aparador cultural on el públic pugui passar el dia, gaudir de la millor música en un ambient familiar i descobrir noves propostes.

La cinquena edició comptarà amb un cartell de primer nivell i amb algunes estrenes destacades, com les de Gemma Humet, que presentarà “Rere tot aquest fum” per primera vegada a Comarques Gironines; Joan Reig, que també arriba amb nou disc sota el braç, o Anna Andreu, que acaba de publicar “La Mida” i també en farà l’estrena a terres gironines.

El festival també serà una oportunitat per veure grups poc habituals a Girona i propostes emergents que estan creixent amb força. Una mostra d’això és la presència de Valira, que, després de passar per festivals tan importants com el Viña Rock o el Festival de les Arts, presentaran “Supernova” per primera vegada a Comarques Gironines. També hi seran Guineu, que amb èxits com “Putu any” s’han convertit en un dels grups més de moda a casa nostra, i Secundaria, un grup cridat a convertir-se en la revelació de la temporada.

El tercer gran eix de l’Espurnes és l’aposta pel talent local i el divendres unirà dos dels grups gironins amb més èxit del moment: La Ludwig Band, flamants guanyadors del Premi Enderrock a millor disc de l’any, i Fetus, que reivindicaran el repertori de Jaume Arnella en clau de punk. El cantautor Alverd Oliva, que actuarà el dissabte en format duet, també serà una de les apostes de proximitat i no hi podia faltar la presència de Sotrac. El grup amfitrió del festival actuarà dissabte a la tarda i presentarà per primera vegada en directe “Una Sola Flama”, la cançó dels cinc anys de Festival Espurnes.

L’Espurnes tampoc perdrà l’activitat matinal i hi haurà concerts i activitats durant tot el dissabte al matí. Caïm Riba presentarà “Llunes de Plató”, el disc que li acaba de donar el Premi Enderrock a millor disc de cançó d’autor. A més, també hi haurà la Colla Jove Percunautes, un projecte comunitari de percussió format a Santa Cristina d’Aro, i un taller de malabars per als més petits.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*