Bé, de nou hem tingut una meteorologia paradigmàtica de la primavera, amb inestabilitat i un temps molt i molt variable.

Hem tingut algunes estones de Sol, però el domini ha tornat a ser pels núvols i les precipitacions irregulars, que han deixat uns 25 l/m2. Les temperatures han estat molt variables, amb màximes que han oscil·lat entre els 13 i els 20 graus, i les mínimes també s’han mogut entre 1 i 8 graus. Destaca alguna jornada amb enorme amplitud tèrmica, la diferència entre la màxima i la mínima, que ha arribat a 19 graus els dilluns 28 de març.

I aquest cap de setmana continuarem amb la variabilitat, amb núvols que aniran guanyant força des de divendres fins a diumenge, quan el cel ja quedarà molt tapat.

Els núvols ens portaran pluja, podem tenir algun episodi de precipitació el divendres a la tarda i la nit de diumenge a dilluns, dissabte en principi no plourà. La cota de neu estarà al voltant dels 500-600 metres, podríem tenir alguna enfarinada lleu al cim de les Gavarres i l’Ardenya.

Així que dissabte tindrem una jornada molt variable, amb algunes estones de Sol, però amb el cel ben enteranyinat la major part del dia. Farà més fred que dies enrere, tindrem una entrada potent d’aire polar, que ens deixarà temperatures màximes d’onze graus i mínimes de -1.

Diumenge el temps es tornaria encara més inestable, amb més núvols i també més fred, amb màximes de 10 graus i mínimes de -2 graus, podem tenir alguna pluja la nit de diumenge a dilluns.

La mar continuarà encara força alterada, no tant com dies enrere, que vam patir un temporal intens, però l’aire polar del nord vindrà amb tramuntana intensa que impulsarà onades d’entre 1 metre i mig i quatre metres.

El vent tindrà component nord-est a la costa i de nord a l’interior i arribarà a una velocitat de fins a 30-40 km/h, serà prou intens.

I la setmana vinent es mantindran aquestes temperatures fredes, que ens recordaran a l’hivern. Les màximes es mouran entre els 11 i els 16 graus i les mínimes entre els -2 i els tres graus positius. En principi no esperem pluges i tindrem el cel dominat per intervals de núvols.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*