Aquest diumenge a la tarda arriba l’equinocci de primavera i ja tindrem aquí la nova estació astronòmica. Però aquests dies encara estarem sota la influència meteorològica d’un potent temporal que ens ha deixat, per fi, diversos episodis de precipitació, molt ben rebuda i caiguda de forma contínua sense fer mal. En total hem recollit uns 81 l/m2, que han vingut a alleujar una mica la sequera de gairebé més de 3 mesos. Hem tingut una setmana que no ens ha deixat veure el Sol, amb núvols molt densos que a més han arribat ben carregats també de pols africana. Les temperatures màximes s’han mogut entre els 12 i els 16 graus i les mínimes entre els 5 i els 12 graus.

I aquest cap de setmana doncs continuarem exactament igual, tindrem el completament cobert, els núvols seran molt densos i amenaçadors, però sí que com a mínim ja s’anirà retirant la pols africana dels nostres cels.

Els núvols densos compliran la seva amenaça i continuarem tenint precipitacions generalitzades, però no seran tan abundants com dies enrere i seran més irregulars, tot i que pot acabar plovent arreu.

Dissabte tindrem el mateix panorama de dies enrere, amb el cel molt i molt tapat i amb precipitacions, sobre tot durant el matí, a la tarda podem tenir algunes tímides ullades de Sol, poca cosa. Les màximes baixaran fins als 12 graus i les mínimes seran més fresques també, baixaran fins als 7 graus.

I el diumenge tindrem més del mateix, el temporal continuarà actiu sobre nosaltres i es mantindrà la mateixa dinàmica meteorològica, amb núvols densos, i pluja que pot deixar uns 13-20 l/m2, i temperatures també similars però amb un lleuger augment de les màximes.

El temporal al mar seguirà molt actiu i les onades que arribaran a la costa ho faran amb força, seran d’uns 4 metres d’alçada, i potser de fins a 6 metres en alguns moments. La temperatura de l’aigua serà de 12 graus.

El vent bufarà de nord i nord-est, i marcarà cops màxims d’entre 30-40 km/h, serà ja un vent de certa entitat, que impulsarà les onades que comentàvem.

Durant la setmana vinent continuarem amb aquesta borrasca dominant la meteo, amb molts núvols, i precipitacions que poden deixar fins a uns 30 l/m2, sobre tot fins dimecres, després la pluja es començarà a retirar. Les màximes estaran entre els 12 i els 13 graus, les mínimes baixaran fins als 5 graus.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*