El Museu de la Pesca, a Palamós, se suma al 175è aniversari del Liceu, exposant un element que uneix aquests dos centres culturals. Es tracta concretament d’un mol·lusc gegant que ben bé podria a formar part de l’escenografia de l’òpera “Els pescadors de perles”, del compositor francès Georges Bizet, i que des de l’any 1978 es troba inclòs al fons del Cau de la Costa Brava – Museu de la Pesca.

Amb motiu de la celebració del 175è aniversari del Liceu, 121 centres culturals (#MuseusLiceu) han seleccionat obres de les seves col·leccions relacionades amb la història del Liceu per exposar-les durant uns mesos a les seves seus. Són pintures, fotografies, esbossos escenogràfics, diorames, documents, escultures, instruments o objectes personals, relacionats amb el Teatre del Liceu i amb el món de l’òpera, la música o el teatre.

En el cas del Museu de la Pesca es tracta d’aquesta Tridacna gigas, o cloïssa gegant, que estarà exposada a la recepció d’aquest equipament cultural fins al 8 de gener de l’any vinent.

Aquesta espècie de mol·lusc és la més gran del món, podent arribar als 200kg i els 120cm de diàmetre. Viu als esculls de coral del sud de l’Oceà Pacífic i l’Oceà Índic.

Avui és una espècie en perill d’extinció a conseqüència d’una recol·lecció excessiva amb finalitats alimentàries, decoratives o destinada als aquaris. La cloïssa gegant, que prové dels mars que envolten Sri Lanka, l’antic Ceilan, es podria relacionar perfectament amb l’escenografia utilitzada en la representació de l’obra “Els pescadors de perles”, escrita en tres actes i estrenada al Théâtre Lyrique París el 1863.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*