A només dues setmanes de l’arribada de la primavera astronòmica, aquests dies hem continuat amb un temps força variat, típic també de la primavera.

Aquest bon temps que teníem dies enrere era conseqüència d’un anticicló molt potent que s’havia instal·lat sobre la Península Ibèrica amb pressions molt altes. Però finalment aquesta setmana l’anticicló s’ha anat retirant i la pressió atmosfèrica s’ha desplomat des dels 1035 als 1010 hectopascals. I aquesta baixada ens ha portat més núvols i precipitacions febles, d’entre 1 i 5 l/m2. Les temperatures màximes també han baixat, oscil·lant entre els 14 i els 16 graus, i les mínimes s’han mogut entre els -2 i els 5 graus positius.

El cap de setmana tindrem el cel variable, amb alguna ullada tímida de  Sol, però sobretot tindrem el cel tapat amb intervals de núvols densos que amenaçaran pluja, que seria molt benvinguda, la veritat.

I aquest cap de setmana per fi podem tenir precipitacions, doncs les pluges que comencen a apropar-se des de l’oest finalment sí que tindrien prou entitat per arribar a Catalunya i deixar-nos fins a 5-10 litres per metre quadrat.

Així que dissabte tindrem una mica de tot al cel, alguna clariana, però amb domini potent dels núvols que aniran guanyant força. Les màximes baixaran un parell de graus respecte a divendres, assolint els 14 graus; les mínimes es quedarien una mica més altes, al voltant dels 4 graus.

I el diumenge els núvols es quedarien amb nosaltres, i serien importants, i les temperatures baixaran encara més fins als 12 graus. Les mínimes també seran més baixes, podem tenir alguna tímida glaçada.

La mar estarà en força calma al principi a la costa, amb onades de només mig metre, però s’aniran animant de mica en mica i finalment mar endins tindrem onades de pràcticament 2 metres. La temperatura de l’aigua serà de 13 graus.

El vent bufarà des del nord est a la costa, amb intensitat moderada, arribant als 20-30 km/h i serà de major intensitat a l’interior bufant de sud amb cops de 40 km/h.

I durant la setmana vinent es mantindran els intervals de núvols densos i podríem tornar a tenir pluges el dimecres.  Les temperatures es mantindran si fa no fa igual, i les màximes es mourien entre els 12 i els 14 graus, les mínimes seran baixes també, d’entre 0 i 3 graus.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*