Doncs deu n’hi do aquesta setmana de mitjans de febrer, hem tingut una mica de tot, des de jornades gairebé primaverals amb temperatures altes, però també instants de sensació d’hivern molt profund, amb episodis de calamarsa important a les zones de muntanya interiors.

Sí, el dilluns 14 de febrer a la tarda es va produir de forma sobtada una forta calamarsada, que va deixar un gruix de 10 cm de gel i va provocar accidents en cadena implicant desenes de vehicles en diversos indrets. A les Gavarres, en canvi, aquesta precipitació va ser molt  lleu, de només entre 1 i 4 mm. Però just després, la meteo es va recuperar i vam passar a tenir temperatures altes, pujant dels 11 al 18 graus les màximes i dels -2 als 6 les mínimes.

I per a aquest cap de setmana tornarem a canviar de temps, el sol de dijous ja donarà pas el divendres a intervals de núvols prims que ja el dissabte seran molt més densos i ens deixaran uns dies més grisos.

Però malgrat tot, els núvols continuaran sent poc importants i no es decidiran a deixar-nos pluges, que continuaran quedant-se lluny de nosaltres, i amb les calamarsades de dilluns no ha estat suficient per alleujar la sequera.

Dissabte doncs tindrem un dia una mica insegur, amb núvols densos i humitat a primera hora. Tindrem una baixada notable de les temperatures màximes, que passaran dels 19 de divendres a 12 el dissabte. Les mínimes pujaran una mica, estaran al voltant dels 6 graus.

I el diumenge seria un dia molt semblant, grisot, però amb més estones de sol. Les màximes tornarien a pujar fins als 16 graus, i les temperatures mínimes baixaran fins als 4 graus.

La mar estarà una mica agitada aquests dies, tindrem temporal mar endins i a la costa tindrem onades que creixeran des dels 50 cm fins als 2,5 metres. La temperatura de l’aigua serà de 13 graus.

El vent serà de nord el dissabte, i de sud el diumenge, el dissabte serà més intens, sobretot a la costa, amb cops de vent de 35 km/h, diumenge no serà tant intens, de fins a 20 km/h. A l’interior tindrem calma.

Durant la setmana vinent tindrem temperatures que seran suaus i començaran a recordar que estem a un mes de la primavera, estaran entre els 16 i els 18 graus les màximes i entre 1 i 3 les mínimes, i farà un temps bastant estable, amb cels amb intervals de núvols i també bones estones de Sol.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*