Seguim amb aquest hivern súper estable i amb molta tranquil·litat meteorològica, tranquil·litat que ens aporten les pressions altes que encara tenim a la Península Ibèrica i també sobre el centre d’Europa després del temporal Eunice.

Així que durant la setmana passada aquest panorama de calma ens ha deixat poca cosa, hem tingut domini del Sol, amb algunes boires a primeres hores del matí i temperatures que s’han enfilat força, fins als 22 de màxima, i mínimes de -3 graus, per recordar-nos que encara estem a l’hivern. No hem tingut pluges i de moment sembla que tampoc no en tindrem els propers dies.

El cap de setmana també serà molt tranquil, amb el cel bàsicament serè, però amb el permís d’algunes boires matineres en zones interiors i potser alguns bancs de núvols que decorarien el cel a la costa, però que no serien massa importants.

Sense núvols, seria un miracle que plogués, així que de moment aquestes precipitacions més cap a ponent no acabaran d’arribar-nos, les pressions encara altes no les deixaran acostar-se.

Dissabte doncs tindrem un dia força clar, amb alguns núvols només decoratius i algunes boires en zones obagues només a primera hora del matí. Les temperatures seran més baixes que dies enrere, de fins a 12-14 graus, no tan altes com les de dimecres passat, gairebé de primavera, arribant i fins i tot superant en alguns indrets els 20 graus.

I el diumenge el temps continuarà igual, amb alguns núvols decoratius que potser tindrien una mica més d’entitat, això sí. Les màximes no serien tan altes i les mínimes baixarien també, estarien durant el cap de setmana al voltant d’1 grau positiu, fa dies que tenim una primavera avançada i de fet algunes plantes i arbres ja han començat comencen a florir amb ganes.

La mar s’anirà animant a mesura que avanci el cap de setmana, passarem d’onades de 30 cm a onades de fins a 2 metres i mig, i la temperatura de l’aigua comença a pujar, estarà a 14 graus.

El vent de divendres serà de ponent i ens arribarà reescalfant de creuar la Península Ibèrica i per això el divendres les màximes superarien per poc els 13-14 graus, però dissabte i diumenge el vent ja serà de llevant i migjorn, mantenint més a ratlla les temperatures.

I per a la setmana vinent es mantindrà encara l’anticicló i el temps prou estable, tindrem Sol i alguns núvols prims i sense pluges a la vista i les temperatures tornaran a flirtejar amb els 13-15 graus de màxima els darrers dies de la setmana, les mínimes pujaran fins a d’1 a 3 graus positius.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*