Hem tingut una setmana ben fresca i amb temps típic de gener, doncs tradicionalment durant la segona quinzena del mes, tenim les temperatures més fredes de l’any. I aquesta setmana, amb l’arribada de vent polar, ha estat novament freda. El cel ha estat dominat pel Sol, amb el permís d’alguns intervals de núvols prims i bancs de boira en indrets baixos. No hem tingut precipitacions aquests dies, i ja convé que plogui, que portem un hivern molt sec. Les temperatures s’han mogut entre els 12 i els 17 de màxima, i els -4 i els -4 de mínima, continuem amb fred anticiclònic!

I durant aquest cap de setmana mantindrem aquesta mateixa tendència meteorològica, amb domini del Sol i cels clars, potser amb núvols més densos sobre el mar i al Pirineu. Però pensem que no hauria de ploure, doncs malgrat una certa baixada de la pressió atmosfèrica, sembla que les pluges no s’acabaran de generalitzar encara, haurem d’esperar per tenir pluges.

Dissabte tindrem moltes estones de Sol, amb el cel clar, i només alguns núvols decoratius. Farà fred, amb màximes de tretze graus i mínimes de -3, i tindrem vent de tramuntana.

I el diumenge en canvi tindrem més núvols, que no seran massa importants però que sí faran pujar una mica les temperatures, tindrem 16 graus de màxima i -2 de mínima.

La mar estarà molt alterada mar endins, amb onades de fins a 3 metres, i que poden arribar a ser també importants a  la costa, amb onades de fins a 130 centímetres, la temperatura de l’aigua serà de 13 graus.

El vent serà bàsicament de tramuntana i serà de certa intensitat, superant els 20-30 km/h i ens portarà aquest ambient més fred del nord amb el Pirineu nevat.

I durant la setmana vinent es mantindrà de nou el temps estable, amb alguns intervals de núvols prims que no acabaran de tapar el cel i que no ens deixarien pluges. Les temperatures seran baixes, amb màximes al voltant dels 13-16 graus i mínimes d’un parell de graus sota zero.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*