Doncs déu n’hi do com està d’intens l’hivern durant aquest inici d’any. Tot just superem la setmana dels Sant Barbuts, la tradicionalment més freda de l’any a Catalunya, i el cert és que aquest 2022 la saviesa popular ho ha encertat de ple!

Però les temperatures màximes al migdia han estat prou agradables, i s’han mogut entre 13 i els 16 graus. Les mínimes sí que han estat fredes, gèlides, i portem molts dies amb valors molt baixos i sempre negatius, entre els -2 i els -8! No hem tingut precipitacions, amb el cel molt serè i sota el domini d’un anticicló persistent amb pressions altes de fins a 1035 hectopascals que ha continuat estabilitzant el temps, amb calma, fred i alguna boira matinal.

I el temps aquest cap de setmana continuarà sent força tranquil, però encara tindrem alguns núvols resistents dels que vam tenir divendres i que deslluiran el Sol, però no tindrem precipitacions, que només podrien caure al Pirineu en forma de lleu nevada, aquí, el cel es mantindrà força clar i continuarem encara força dies més amb aquesta bonança anticiclònica.

Dissabte doncs tindrem un dia força lluminós, tot i que encara podem tenir alguns núvols prims. Les temperatures màximes estaran al voltant dels 10 graus i les mínimes dels -5, continuem amb el fred ben viu.

I el diumenge les temperatures màximes pujaran una mica, fins als 12 graus, i les mínimes també pujaran, fins als -3. El cel continuarà serè amb el permís d’algun núvol decoratiu.

La mar la tindrem en calma, de mica en mica les onades aniran baixant la seva intensitat i les alçades minvaran des dels 2 metres fins als 50 cm. La temperatura de l’aigua estarà al voltant dels 13 graus.

El vent el dissabte bufarà de nord i nord est, amb cops de 10 km/h a l’interior i de fins a 25 km/h a la costa. Diumenge el vent canviarà a sud i sud-oest amb intensitat més baixa.

Durant la setmana vinent es mantindrà aquest cel bàsicament clar, amb intervals de núvols prims que no deixaran pluja, continuarem sota l’anticicló, tindrem temps estable. Les temperatures, seran fredes, de fins a 12 graus les màximes, i les mínimes es quedaran al voltant dels -2, -3 graus.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*