Deixem enrere les festes nadalenques i també deixem enrere un potent anticicló que les darreres jornades ens ha deixat un temps pràcticament primaveral i boires persistents, amb les temperatures màximes que aquesta setmana s’han enfilat fins arribar als 23 graus de màxima. I les mínimes han davallat, des dels 4 fins als -5, en una tornada sobtada a l’hivern que es va produir la nit de dimarts 4 a dimecres 5 de gener, juntament amb un episodi de precipitació d’uns 8 l/m2. Les màximes també s’han normalitzat des de dimecres, marcant valors al voltant dels 12 graus, amb els Reis ha tornat l’hivern!

I aquest cap de setmana el cel estarà dominat per intervals de núvols, que no seran massa densos, però sí que ens deixaran una sensació de Sol espantat per acompanyar les temperatures hivernals.

Malgrat els núvols, les precipitacions no ens acompanyaran, les pluges de dimarts a la nit es van retirar ràpidament deixant un cel molt més tranquil que es mantindrà així uns quants dies.

Així que dissabte tindrem núvols prims que enteranyinaran una mica el cel, però també tindrem intervals de clarianes amb el Sol viu. Les temperatures seran baixes si les comparem amb jornades anteriors, tindrem 13 graus de màxima i -2 de mínima.

I el diumenge serà un dia molt semblant, però en tenir més núvols les temperatures no baixaran tant i tindrem màximes de 13 i mínimes de -1 grau.

La mar estarà moguda, amb onades que poden arribar a la platja fins als 2 metres i mig en algun moment, la temperatura de l’aigua estarà al voltant dels 14 graus.

El vent serà molt suau, de només uns 10-20 km/h, i tindrà component  sud-oest a la costa i oest a l’interior.

Durant la setmana vinent continuarem amb aquest nou temps d’hivern ben consolidat, amb intervals de núvols però sense precipitacions importants a la vista, excepte dilluns, quan podem tenir alguna pluja, i amb les temperatures ja habituals, amb màximes d’entre 10 i 13 graus i mínimes de fins 2 graus negatius.

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*