Doncs aquesta setmana ja hem superat el tradicional repunt de temperatures de l’estiuet de Sant Martí, amb temperatures a migdia gairebé primaverals, i ja hem tingut un temps típicament tardorenc.

Sí, les màximes han estat entre els 16 i els 19 graus, encara prou agradables al centre del dia. Les mínimes sí que han estat fredes en alguns moments, i s’han mogut entre 1 graus i els 12 graus. Aquesta sensació de fredor matinal s’ha vist incrementada per la presència de boires als llocs més enclotats. Però les boires han durat poc i el Sol s’ha anat imposant, i no hem tingut precipitacions importants, amb prou feines uns 2 l/m2.

I aquest cap de setmana continuarem amb aquesta estabilitat de tardor, doncs estarem sota un anticicló potent situat al centre d’Europa, però amb alguns matisos. De moment, tindrem més núvols el divendres i el dissabte i el diumenge ja podem tenir alguna precipitació.

Tot i que tindrem el cel força tapat durant bona part del cap de setmana, les pluges no ens visitaran amb massa força, destaca però una tempesta important, que era la Blas que vam tenir a Mallorca fa uns dies, i que ara ja està afectant a Itàlia.

Dissabte tindrem un dia força núvol, però amb algunes estones de Sol i de cels clars.  Farà fresca, però no tant com dies enrere. Tindrem 16 graus de màxima i 4 de mínima.

Diumenge el temps serà molt similar, però tindrem alguns núvols més densos i les temperatures baixaran una mica, tindrem 15 de màxima i 5 graus de mínima, amb potser algunes pluges al migdia.

La mar la tindrem força alterada mar endins, amb onades de fins a 4 metres, i que poden arribar a la costa, procedents encara de la influència de la tempesta italiana. La temperatura de l’aigua està al voltant dels 15 graus.

El vent serà moderat a l’interior, de només uns 10-15 km/h, i ja més intens a la costa amb velocitats de 20 km/h, bufarà de sud i sud-oest.

I durant la setmana vinent les temperatures es quedaran ja en aquest rang més baix i típiques de la tardor, com toca, es quedaran les màximes al voltant dels 13-14 graus i les mínimes seran suaus, d’entre 4-5-6 graus graus, tindrem núvols que poden deixar-nos pluges fins dimecres.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*