Doncs tot i estar ja ben entrats en la tardor hem tingut una setmana que en alguns moments ens ha recordat força a la primavera. I és que aquesta setmana novament ha estat dominada per un potent anticicló de fins a 1025 hectopascals, amb temperatures molt agradables al migdia, que han arribat fins als 22 graus de màxima. Però no ens podem refiar, doncs les mínimes han estat fresques: amb els 22 de màxima, hem tingut mínimes de 3 graus, una amplitud tèrmica de 19 graus en un dia! També hem tingut algunes boires en les zones més enclotades i precipitacions tant minses que han estat pràcticament inapreciables.

I aquest cap de setmana aquest panorama de calma i tranquil·litat per fi sembla que voldrà canviar una mica amb  l’arribada de potents fronts de núvols que ja el divendres començaran a enteranyinar el cel i ens deixaran el cel totalment cobert el dissabte i bona part del diumenge i el dilluns.

Aquests núvols ens portaran pluja, que pot ser abundant en alguns moments. La pluja se’ns aproparà des de l’oest i el sud, i dissabte pot descarregar amb ganes, diumenge i dilluns les pluges ja serien menys importants.

Dissabte serà un dia fosc, amb el cel totalment cobert i amb pluges que poden començar a ser intenses a partir de mig matí i ja mantenir-se fins al vespre. Les temperatures no tindran res a veure amb dies enrere: les màximes es quedaran al voltant dels 19 graus, i tindrem 12 graus de mínima.

I el diumenge serà un dia molt semblant, amb algunes clarianes tímides i també pluges però en retirada, i les temperatures pujaran una mica, fins als 21 de màxima i 15 de mínima, el diumenge es tornarà a suavitzar l’ambient.

La mar estarà molt alterada mar endins, amb onades de fins a 2,5 metres d’alçada, però pensem que el temporal marítim no acabaria d’arribar massa a la platja, la temperatura de l’aigua serà de 19 graus.

El vent serà bastant intens durant el cap de setmana, sobretot cap a la costa, i serà de component sud i sud-oest, amb cops de fins 40 km/h al litoral i de 20 km/h a l’interior.

Durant la setmana vinent es mantindrà aquest canvi de temps que ens apropa a l’hivern, amb temperatures màximes que no superaran els 19 graus, mínimes de 7-8, i tempestes el dilluns i el dimecres.

I recordeu que aquest cap de setmana canviem l’hora, passem a l’horari d’hivern i la nit de dissabte a diumenge, quan siguin les tres, seran les dues!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*