XXXIII Fira Brocanters, Col·leccionisme i Joguines i d’altres activitats

Com cada 11 de setembre, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya, la Bisbal d’Empordà celebra la Fira de Brocanters, Col·leccionisme i Joguines, combinant-ho amb d’altres activitats complementàries. Així, a més de la 35a edició de la fira ubicada al passeig Marimon Asprer, enguany també es farà la vuitena Jornada del Vermut, una visita guiada al Castell Palau en el marc de l’Empordà Medieval i un concert a càrrec de Gemma Humet al Terracotta Museu.

La fira d’enguany serà la XXXIII edició, es farà de 9 a 14 h al Passeig Marimon Asprer i comptarà amb una trentena d’expositors que oferiran tot tipus d’antiguitats i objectes de brocanteria, peces de col·leccionisme i joguines. Com una veritable cova d’Alí Babà per aquells que vulguin comprar objectes antics, quedaran ben servits: un any més, i ben consolidat, la Fira de Brocanters, Col·leccionisme i Joguines, oferirà des de la rara peça de col·leccionista, fins a un bon moble per a la llar o aquell element que per decorar un racó concret. Organitzada per l’Àrea de Promoció i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, la fira compta amb la col·laboració de l’Associació Antiquaris, Brocanters i Restauradors de la Bisbal i rodalies.                       

Els populars sifons són els productes més característics de les fires de brocanters, una imatge iconogràfica del sector. És per això que, un any més, s’ha programat amb diferents bars i restaurants participants la 8a edició de la Jornada del Vermut. El fil conductor de la jornada gastronòmica és que el vermut sigui servit amb sifó conjuntament amb una tapa en els 7 establiments participants d’aquesta edició. Els establiments bisbalencs participants que oferiran el vermut el mateix dissabte 11 de setembre enguany seran: l’Absenta, el Bar Muntanya, la Cafeteria l’Escut, la Pastisseria i Cafeteria Can Font, Can Willy, el Frankfurt Castell i el Bar Hostal Adarnius.

La història tampoc podia faltar a la programació de les activitats de la Diada Nacional de Catalunya a la Bisbal d’Empordà. Així, en el marc de l’Empordà Medieval, es farà una visita guiada: ‘Nucli antic de la Bisbal i el Castell Palau dels Bisbes de Girona’. Tindrà una durada de 90 minuts i un cost de 5 euros per persona i serà a les 11h del matí: cal fer reserva prèvia a l’Oficina de Turisme de la Bisbal, al 972 64 25 93 o a turisme@labisbal.cat.

Finalment, a mode d cloenda de la jornada, el Terracotta Museu acollirà un concert de la cantautora Gemma Humet. L’actuació de la cantant i pianista terrassenca començarà a les 22 h, però l’obertura de portes serà a les 21.30 h. Hi haurà servei de bar i les entrades tenen un cost de 5 euros i es poden adquirir a través de la plataforma Koobin.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*