obres al castell de Calonge

El castell de Calonge té programades dues exposicions d’art per aquest mes d’agost, que completen les dues exposicions d’art que han tingut lloc durant el juliol. Els artistes Xavier Medina – Campeny (escultura) i Vicente Romero (pintura) inauguren dissabte 7 d’agost a les 19 h, l’exposició de les seves obres, que es podran visitar dedimarts a diumenge de 18 a 21 h, fins el 29 d’agost. L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni té com a objectiu situar-se referent en l’àmbit de l’art i dinamitzar el centre històric del municipi amb propostes culturals de qualitat, com ho són les quatre exposicions presentades aquest estiu. Durant el 3 de juliol a l’1 d’agost, els artistes que van exposar al castell de Calonge van ser Lluís Llongueras (pintura i escultura) i Joaquín Ureña (aquarel·la).

Xavier Medina – Campeny és un escultor autodidacte que ha realitzat diverses exposicions a Espanya, França i Suïssa i ha realitzat gran part de la seva producció artística a Nova York. El cognom Campeny està lligat a l’art a Catalunya des del segle XVIII, i l’artista representa la tercera generació d’escultors dins la mateixa família. Xavier Medina – Campeny destaca per haver tingut una influència decisiva en l’evolució dels estils escultòrics i reflecteix un contingut narratiu evident i formes lliures, observant la dicotomia entre forma i contingut, insinuació i realitat, absència i presència. El cos humà és l’eix protagonista de la seva obra, exposada en museus i institucions reconegudes com el Museu Nacional Centre D’Art Reina Sofía de Madrid, el MACBA de Barcelona, el Jimmy Carter Library & Museum d’Atlanta (EEUU) o la Bears Foundation de Nova York (EEUU).

El treball de Vicente Romero, pintor madrileny establert a Calonge, és un exemple de com l’art, per figuratiu que sigui, no és mai una reproducció vers la contemplació d’allò que anomenem real. Vicente Romero té predilecció per la tècnica del pastell, i també treballa l’oli o el dibuix mateix. Gràcies a aquests trets característics, la seva obra desplega escenes íntimes en què la fidelitat a l’anatomia atorga un realisme que la pinzellada i la llum s’encarreguen de matisar. La seva formació en Belles Arts, centrada en l’escultura, estructura la seva actitud artística a partir del dibuix; aquest és el que permet imaginar, reformular i plasmar la seva imaginació de manera concisa.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*