Ens hem endinsat ja en el pic de l’estiu i ho farem amb un petit canvi de temps, però de moment encara hem tingut domini del Sol, amb temperatures altes que s’han anat normalitzant després d’una onada de calor amb rècords històrics, tot i que no a les nostres contrades, on la calor ha estat més continguda per la influència del mar.

Les màximes aquesta setmana han anat baixant de mica en mica i han passat dels 35 als 28 graus, les mínimes han baixat també des dels 18 graus fins a uns frescos 13, amb nits que hem pogut dormir millor.

I per al cap de setmana esperem un temps tranquil, però, amb núvols prims que estaran amb nosaltres tot el cap de setmana, aquests núvols seran més densos el divendres, quan podem tenir precipitacions que poden ser intenses molt localment en forma de xàfecs, però restringides al pre-Pirienu. Però aquestes pluges es retiraran ràpidament i dissabte i diumenge no hauria de ploure fora del Pirineu.

Dissabte tindrem Sol,  només podem tenir alguns núvols més densos sobre el mar, que no ens han de preocupar. Les temperatures màximes estaran al voltant dels 30 graus, les mínimes dels 17, amb un ambient ja normalitzat sense onada de calor.

I el diumenge serà una jornada idèntica, potser tindrem algun núvol prim més, i la màxima serà més baixa, de 29 graus, la mínima també serà més baixa, de 16 graus.

La mar estarà tranquil·la, amb onades que poden arribar fins al mig metre i fins als 125 cm. en alguns moments mar endins, la temperatura de l’aigua estarà al voltant dels 24-25 graus.

El vent vindrà del sud i del sudoest, amb cops màxims d’aproximadament uns 35 km/h.

Durant la setmana vinent es consolidarà aquest canvi de temps, amb la normalització de les temperatures. Les màximes de fins a 30 graus dels darrers dies començaran a baixar el dimarts i ja pràcticament tot la setmana es quedaran caps als 28-29 graus, notarem una certa refrescada, les mínimes estaran cap als 15-16 graus, sense pluges importants a la vista.

I un suggeriment per mirar el cel. Júpiter arriba a la seva oposició el divendres 20 d’agost. En altres paraules, la Terra s’alinearà entre el gegant gasós i el Sol, el que significa que Júpiter es situarà en el cel de forma oposada a el Sol. Per als observadors de la Terra, la fase d’oposició és el millor moment per observar el planeta; es veurà amb la major brillantor i mida possibles, i estarà just en el seu punt més proper a la Terra. També aquests dies podeu gaudir de Saturn, també en el seu millor moment. Per trobar-los només heu de mirar cap a l’est al principi de la nit!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*