Fira de Circ al Carrer de la Bisbal

La XXVI Fira del Circ de la Bisbal d’Empordà ha culminat amb prop de 10.000 entrades venudes, d’un total de 40 d’espectacles que durant aquest cap de setmana han omplert una desena d’espais del municipi. Amb una ocupació de vora 90% i un cap de setmana marcat pel sol i la calor, la meitat dels espectacles han exhaurit entrades. L’organització destaca la gran rebuda del públic i fa un balanç d’allò més positiu de la 26a edició.

Una de les novetats destacades d’enguany era la primera producció pròpia de la Fira de Circ al Carrer, que ha recuperat el format de cabaret. ‘Cabaret Apòstrof T’ és l’espectacle que ha culminat exitosament la 26a edició de la fira amb totes les entrades exhaurides i una mostra de cabaret farcida de disciplines diverses: roda cyr, suspensió capil·lar, malabars, equilibrisme i música, entre d’altres. Dirigida per la pròpia organització de la Fira i l’artista de circ Skate, serà la primera producció pròpia de la Fira de Circ al Carrer. Ha brindat setanta magnètics minuts que, amb Marcel Tomàs de mestre de cerimònies, mesclarà el talent artístic d’artistes com José Luis Redondo, Eva Szwarcer, Amanda Wilson o Planeta Trampolí. Tot, amanit amb la música en directe d’un trio capitanejat pels germans bisbalencs, Aleix i Genís Bou.

La XXVI Fira de Circ a la Bisbal d’Empordà ha fet una marcada aposta pel circ local, no pas per la impossibilitat d’acollir companyies internacionals, si no per la gran qualitat del circ autòcton i, alhora, donar suport al sector, molt tocat per la crisi econòmica derivada de la pandèmia de COVID-19. Una quarantena d’espectacles i una trentena de companyies (la majoria, catalanes) han configurat la programació d’aquest 2021, de la 26a edició de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal. De totes les companyies, n’hi ha hagut dues que no han pogut assistir-hi per COVID-19 i s’ha substituït la proposta per una altra companyia que ja figurava a la programació.

També hi ha hagut companyies procedent d’arreu, com ara Euskadi, Andalusia, Madrid o França. Clown, acrobàcies, malabars, trapezi, aeri, equilibrisme, diàbolo, malabars, màstil, perxa xinesa gestual o bàscula són algunes de les disciplines artístiques que conformen la programació d’enguany. Noms com Circ Pistolet, Leandre Clown, En Diciembre, Fusión Callejera, Kolektivo Konica, Cia. Du’k’to (que ha estrenat en primícia l’espectacle ‘Lume’), Cia Les Estampades (que han estrenat ’Fruit Estrany’, producció de la segona residència de la Fira de Circ al Carrer), Cia. Alta Gama, Cia. Voletemps, Los Galindos o Duo Laos, han posat de manifest la voluntat de potenciar el circ que es fa al territori: propostes d’un gran nivell artístic i per a tots els públics.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*