Aquesta ha estat la darrera setmana del mes de juliol i ha estat una de les més caloroses dels darrers temps a Catalunya, amb malauradament fort protagonisme dels incendis forestals.

I tot i que a casa nostra el mar ens ha temperat una mica les màximes, aquesta setmana hem passat calor. Les màximes han estat entre els 39 i els 32 graus, amb màximes molt altes a l’interior i les mínimes han estat xafogoses, marcant valors entre els 14 i els 17 graus, i no hem tingut precipitacions.

Però tot això canviarà de cop, el divendres ja ens començaran a arribar els núvols procedents d’un front que vindrà des de l’atlàntic ben carregat amb núvols potents que deixaran bona part del cap de setmana mig ennuvolat, i amb certa inestabilitat, doncs podem tenir tempestes intenses i ruixats pràcticament arreu, sobre tot el dissabte a partir del migdia i fins diumenge també al migdia, seran molt irregulars, no vol dir que plogui a tot arreu!

Dissabte doncs serà un dia insegur, amb la pluja que pot arribar cap al vespre. No farà tanta calor com dies enrere, tindrem màximes de 28 graus, i mínimes de 15.

I el diumenge tindrem la mateixa meteo, però les pluges es retirarien a mitja tarda i les temperatures baixaran encara més, fins a màximes de 25 graus.

La mar s’anirà alterant a mesura que ens vagi arribant la influència del front de l’oest i les onades arribaran a 130 cm. La temperatura de l’aigua serà de 25 graus, molt alta.

El vent bufarà de llevant a la costa i de migjorn a l’interior i podrà marcar cops de fins a 20 km/h que ajudaran a incrementar la sensació de davallada de les temperatures màximes.

Per a la setmana vinent es mantindrà aquesta meteorologia una mica inestable, amb algunes pluges el dimarts i cels ennuvolats a estones. Les màximes aniran guanyant graus dia a dia fins tornar a arribar a fregar els 30 a finals de setmana.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*