Completarem la primera setmana del mes de juliol amb una meteorologia una mica diferent de la pròpia de l’estació, amb calor no molt intensa i també amb força variabilitat.

Una variabilitat que ens ha portat algun episodi de pluja intensa en alguns indrets. La calor, superant els 31 graus aquesta setmana, ha provocat el creixement d’algunes tempestes que han deixat ben poca pluja, només entre 1 i 2 litres per metre quadrat, i una forta tempesta amb aparat elèctric de més de 10.000 llamps caiguts sobre el mar.

Però aquest cap de setmana pensem que aquests episodis de pluja no haurien de repetir-se i tindrem un celatge dominat bàsicament pel Sol i el cel serè, potser diumenge tindrem alguns núvols més atrapats sobre la costa.

I les pluges ja s’hauran retirat del tot, només podria quedar algun ruixat residual el divendres al matí a primera hora, la resta del cap de setmana serà tranquil.

Així que divendres a la tarda encara podem tenir alguns intervals de núvols prims, però el dissabte ja s’hauran esvaït i tindrem el cel completament seré. Les màximes seran càlides, al voltant dels 31-32 graus, i les mínimes seran de 15 graus.

I el diumenge tindrem una jornada molt similar, però hi ha hauran més núvols prims sobretot atrapats sobre la línia de la costa, també tindrem el mateix rang de temperatures, farà calor de ple estiu, amb màximes una mica més altes que dies enrere, i mínimes més xafogoses, d’uns 18 graus.

La mar estarà una mica remoguda, amb onades que poden superar els 130 cm a la platja i els dos metres i mig mar endins, la temperatura de l’aigua serà de 23º.

El vent aquest cap de setmana bufarà sobretot de migjorn i sud-oest i anirà pujant resseguint la costa amb més intensitat, amb cops de fins a 35-40 km/h.

I per a la setmana vinent podem tenir un petit canvi de temps, el dilluns i el dimarts, amb cel més ennuvolat que ens pot portar una baixada de les màximes fins als 28-29 graus (en contrast amb l’interior de Catalunya, on farà molta calor); a partir de dimecres les temperatures començarien a remuntar, les mínimes baixaran un mica, no farà tanta xafogor a les nits.

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*