Camp de treball Consorci de les Gavarres

La finca de Can Vilallonga de Cassà de la Selva ha acollit durant aquest mes de juliol el camp de treball per a joves de 14 a 17 anys organitzat pel Consorci de les Gavarres, conjuntament amb l’Associació La Sorellona.

Un total de 22 joves han estat treballant en diferents àmbits de la gestió de l’ús públic i la conservació del patrimoni arqueològic del massís de les Gavarres, portant a terme feines de recuperació i senyalització de camins i tasques de conservació del poblat ibèric de Puig del Castell, situat al veïnat cassanenc de la Verneda.

Els joves també han realitzat enquestes de recopilació d’informació del comportament dels usuaris del massís, amb la voluntat de ser d’utilitat per al Consorci de les Gavarres per millorar l’experiència dels visitants a l’espai i el respecte cap a l’entorn.

Amb l’ajuda de l’Associació La Sorellona, els joves han participat activament en activitats d’anellament d’ocells, la coneixença dels ratpenats i la participació en el Projecte escanyagats, dedicat a la conservació de les rieres mediterrànies.

Per a Pau Presas, president de l’entitat, “aquest projecte d’educació i de conscienciació dels valors del massís respon a la voluntat de sensibilitzar els joves sobre el patrimoni present a les Gavarres, així com la necessitat de preservar-ne els valors naturals i culturals i donar rellevància a les seves funcions per al conjunt de la societat”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*