Per fi ja ha arribat l’estiu! Aquest passat dilluns dia 21, a dos quarts de sis del matí, vam arribar al solstici d’estiu, amb el Sol assolint la seva màxima alçada sobre l’horitzó, i a partir d’ara, els dies s’aniran escurçant.

I coincidint amb el solstici, hem tingut un canvi de temps, amb inestabilitat al cel, deixant algunes precipitacions lleus, d’uns 3-5 l/m2. Les temperatures s’han anat normalitzant i les màximes han baixat dels 32 fins als 26 graus, i les mínimes han baixat també dels 16 als 14 graus, hem deixat enrere una primera onada de calor.

I aquest cap de setmana continuarem amb certa inestabilitat, amb intervals de núvols que deixaran el cel mig ennuvolat, però també amb estones de Sol per gaudir del primer cap de setmana de l’estiu.

Les pluges no ens haurien de preocupar, doncs només apareixen el dissabte però localitzades més cap a l’oest i al Pirineu, sense arribar a les nostres contrades.

Així que dissabte serà una jornada de calma, amb intervals de núvols prims sense massa importància i temperatures màximes de 30 graus i mínimes de 15.

El diumenge tindrem menys Sol, serà un dia menys lluminós i baixaran les temperatures, fins als 28 les màximes, les mínimes es quedaran cap als 15 graus, tindrem doncs ja les temperatures normalitzades per a finals de juny.

La mar estarà força calmada i arribarem a tenir onades de només 50 cm a la platja, la temperatura de l’aigua ja és estival, estarà entre els 22-23 graus.

El vent bufarà del sud i sud oest, i serà una brisa suau, de fins a 35 km/h a la costa i de 20 km/h a l’interior.

I per a la setmana vinent les temperatures es mantindran en aquests valors sense arribat a superat els 30 graus de màxima, les mínimes estaran al voltant dels 14-16 graus i no esperem precipitacions importants.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*