Ja estem a punt d’entrar a l’estiu astronòmic però el cert és que l’estiu meteorològic ja fa dies que ha arribat, i ho ha fet amb temperatures pròpies de l’etapa canicular, quan la calor és màxima. I és que aquesta setmana ha estat molt calorosa i xafogosa, amb màximes que han anat pujant dels 29 als 35 graus, i mínimes també altes, d’entre 13 i 16 graus, que han molestat per dormir. Hem tingut un episodi de pràcticament onada de calor amb precipitacions inapreciables.

Però per al cap de setmana esperem un canvi  de temps, amb núvols que guanyaran força el dissabte i també el diumenge, però tindrem també força intervals de Sol.

I les precipitacions poden aparèixer de forma irregular, amb major probabilitat que siguin ruixats de tarda i que es poden presentar només cap a ponent i al Pirineu occidental, a casa nostra no hauria de ploure, tot i que la situació es inestable.

Així que dissabte tindrem un jornada molt variable, amb algunes estones de Sol viu, però també amb la presència de núvols. Les temperatures màximes es normalitzaran i ja no farà tanta calor, estaran al voltant dels 27 graus, les mínimes dels 16.

I el diumenge serà un dia molt similar, però tindrem menys núvols, sobretot sobre la línia de la costa, i les temperatures en mantindran en el mateix rang que el dissabte.

La mar estarà molt més animada que dies enrere, que estava totalment plana, i  podem tenir onades en algun moment de 125cm a la platja. La temperatura de l’aigua estarà al voltant dels 22-23 graus. I el vent serà bàsicament de component est, amb cops de fins a 35 km/h a la costa i d’entre 10 i 20 km/h a l’interior.

Durant la setmana vinent les màximes no s’enfilaran tant i tindrem màximes que no superaran els 27 graus, les mínimes no seran tan xafogoses a principis de setmana, ja baixarien dels 17 als 14 graus, i no esperem pluges importants. L’estiu astronòmic arriba el dilluns, dia 21 de juny, de matinada.

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*