Ja hem estrenat la primavera i arribem a la Setmana Santa amb una meteorologia ben típica de l’estació, amb certa variabilitat a la vista, però encara gaudint d’unes jornades força càlides, amb màximes que s’han enfilat fins als 21 graus al migdia, i mínimes que, en canvi, han estat fredes, arribant força dies a valors per sota dels 0 graus. Tot plegat ens ha deixat una amplitud tèrmica, la diferència entre la temperatura màxima i la mínima, d’uns 20 graus. I tot això amb domini del Sol, algunes boires i cels una mica enterbolits per la presència novament de pols del Sàhara en suspensió. Hem gaudit d’uns dies molt agradables d’inici de primavera.

Però aquest cap de setmana serà més variable, amb núvols que ens aniran arribant des del sud oest, amb aire càlid i pols africana, i tindrem intervals de núvols que ens deixaran cels que alternaran entre les clarianes i el cel cobert.

I encara que tindrem bastants núvols, la pluja no ens acompanyarà aquests dies, les precipitacions es quedarien atrapades al Pirineu més occidental i lleument a la Catalunya central i no haurien d’arribar-nos.

Així doncs, el dissabte tindrem un dia força gris i tapat al principi de la jornada, però a la tarda ja creixerien clarianes. Les temperatures mínimes pujaran respecte a divendres i tindrem uns 21 graus de màxima i mínimes que estaran al voltant dels 8 graus.

I el diumenge les temperatures començaran a baixar, tindrem màximes de fins a 18 graus i mínimes de 6, tindrem també intervals de núvols i potser alguna pluja molt feble a l’interior.

La mar estarà força tranquil·la, amb onades de fins 125 cm. d’alçada. La temperatura de l’aigua estarà al voltant dels 14 graus.

El vent serà de nord i nord-est a la costa, amb intensitats de 35 km/h mar endins, i de fins a 20 km/h a terra ferma, procedents del sud.

I durant la setmana vinent es consolidarà aquesta tendència a un canvi de temps. Quan passin els vents del sud, amb pols, ens arribaran vents freds del nord que netejaran el cel, i les temperatures baixaran, sobretot les màximes, que baixaran dels 18 fins als 10 graus, i les mínimes també baixaran dels 5 graus fins a 1 grau positiu.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*