Festival Espurnes 21 Llagostera

El festival de Llagostera aposta per un format adaptat a la situació de pandèmia però mantenint al màxim l’essència i la filosofia amb què va néixer

El Festival Espurnes  aposta per recuperar, en la mesura del que sigui possible, el seu format original i omplirà Llagostera de música durant el primer cap de setmana de juny. El festival, organitzat per Sotrac i La Tornada, programarà una desena de concerts en tres escenaris distribuïts pel municipi i amb una programació que aposta per «la singularitat, la paritat, la diversitat d’estils i la mescla de noms emergents amb d’altres de llarga trajectòria», tal com ha destacat Rocío Rodríguez, directora de La Tornada, durant la presentació del festival.

Aquest dijous ha tingut lloc la presentació on els organitzadors han donat detall de la programació que començarà el divendres 4 de juny amb el concert de Mishima. La nit de divendres l’obriran els mallorquins Donallop amb l’estrena del seu nou EP, Cara a cara, que veurà la llum aquesta primavera, enregistrat sota la batuta de Paco Loco.

Dissabte, el festival viurà una tarda de descobertes i tastets musicals amb quatre actuacions gratuïtes que volen reivindicar el talent emergent amb especial atenció al sorgit a les comarques gironines. A l’escenari Estal, el públic podrà escoltar-hi els nous treballs de la cantautora de Llambilles Tona Gafarot (membre de Les Anxovetes) i de Luw, sobrenom amb què presenta el seu nou projecte musical el saltenc Lluís Costa. Pel que fa a l’escenari Piscines Sant Feliu, s’hi podran viure les actuacions més intimistes, amb el bisbalenc Jordi Serradell, que hi presentarà en solitari el seu disc de debut,Ésser viu, i la mataronina Gessamí Boada, una de les veus més prometedores del moment.

Per tancar la jornada, l’activitat es traslladarà de nou a la plaça del Castell amb el concert de Roba Estesa. La banda tarragonina, un dels noms de més èxit del circuit festiu i reivindicatiu català, hi presentarà un nou espectacle, en clau acústica i amb elements teatrals, pensat específicament per dirigir-se a un públic assegut.

Cançons de llibertat, un espectacle inèdit creat pel festival

La tarda del diumenge serà el torn de la producció inèdita d’enguany, amb Cançons de llibertat. El festival aposta un any més per crear un projecte propi com ja va fer les dues darreres edicions amb els espectacles Els Carbonell i L’herència d’Ovidi. Aquesta vegada, l’Espurnes presentarà un concert que unirà una dotzena d’artistes de procedències, estils i generacions molt diverses i que, tal com ha destacat Rocío Rodríguez, «proposarà un recorregut entre cançons i poemes de diferents èpoques que evoquen el concepte de llibertat des d’una perspectiva molt àmplia». Els detalls d’aquest espectacle es faran públics properament en una roda de premsa de presentació on es revelaran també tots els artistes participants.

Vinculació amb els bars del municipi

Un any més, el festival també buscarà teixir complicitats amb els diversos agents locals i col·laborarà amb el gremi de restauració de Llagostera. «És la nostra manera de donar una empenta a bars i restaurants, que tan malament ho estan passant, i de seguir vinculant-nos amb el municipi», ha destacat Artur Comas.

Aquesta col·laboració germinarà en el projecte «Atapa’t a Llagostera», una ruta gastronòmica pensada per degustar petits tasts i productes alimentaris locals. Aquesta campanya començarà la setmana posterior al festival i, entre els assistents als concerts, es repartiran dues-centes butlletes que podran intercanviar per una tapa gratuïta en qualsevol dels establiments participants.
Podeu consultar la tota la programació i comprar entrades aquí.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*