Transició Energètica DdGi
Transició Energètica DdGi

Als Consells Comarcals del Gironès i del Baix Empordà s’ha instal·lat recentment noves oficines de transició energètica de la Diputació de Girona. L’objectiu d’aquest servei és  mobilitzar les inversions en energia sostenible als sectors industrial, residencial, turístic i agrícola de cada comarca i impulsar el pas cap a una economia i una societat de baixa intensitat energètica, de baixa intensitat en el consum de recursos materials i neutra en les emissions de carboni.

Així mateix, la Diputació posa al servei de cada consell comarcal un tècnic especialitzat en projectes d’eficiència energètica i d’impuls de les energies renovables, responsables de promoure projectes concrets per mitigar el canvi climàtic en els sectors d’activitat generadors d’emissions i dinamitzar l’execució dels nous plans d’acció per a l’energia sostenible i el clima (PAESC).

Les primeres tasques d’aquestes oficines serà impulsar i fer créixer les comunitats locals d’energia a Rupià, la Pera i Jafre (Baix Empordà) i a Juià (Gironès).

Les oficines funcionaran durant un període de prova de tres anys, tot i que hi ha oberta la possibilitat de prorrogar-lo i de reforçar-ne els recursos en funció dels resultats que s’assoleixin en relació amb la preservació del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. 

A més de l’oficina al Gironès i al Baix Empordà, també se n’ha instal·lat una al Ripollès.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*