Parc dels Estanys Platja d'Aro
El monòlit escultòric anònim al Parc dels Estanys de Platja d'Aro.

Si una notícia va portar cua al llarg d’aquesta Setmana Santa va ser el monòlit escultòric anònim que va aparèixer el passat dimarts 30 de març a la platja de Sa Conca de S’Agaró. Visitants i curiosos van poder veure la peça en forma de prisma triangular, amb acabat metàl·lic brillant i d’uns tres metres d’alçada, fins que 48 hores després de la seva instal·lació un grup de joves el tombés.

Protegida per una tanca de fusta i propera a altes peces escultòriques, el monòlit es va instal·lar al Parc dels Estanys de Platja d’Aro el Divendres Sant. El parc urbà de la localitat baixempordanesa, amb 150 mil metres quadrats, acull des de 2014 exposicions temporals d’escultura de gran format a l’aire lliure. Actualment, i fins al 18 de juliol, hi exposa l’artista Martí Rom amb la proposta De l’equilibri inestable als guardians dels somnis amb 18 peces amb el ferro com a element principal. Fins ara, hi ha exposat els artistes Emili Armengol, Alberto Gómez Ascaso, Jaume Roser, Medina-Campeny, Bonaventura Ansón, Josep Canals, Pedro Jordán, Clemente Ochoa, Rosa Serra, Manel Àlvarez, José Luís Pascual i Marzo-Mart, Carles Bros i Angel Camino.

A més, la bassa del Parc dels Estanys, amb capacitat de 60 mil metres cúbics, recull l’excedent d’aigües del riu Ridaura i de la xarxa d’aigües pluvials quan hi ha fortes precipitacions, gràcies a una obra hidràulica que, d’una banda ajuda a evitar inundacions al nucli urbà de Platja d’Aro, i de l’altra va permetre la recuperació d’un espai de 15 hectàrees d’aiguamolls amb canyissars. A més, és un hàbitat natural on diverses espècies ornitològiques hi fan estades migratòries.

Actualment, l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró n’ha aprovat l’ampliació per afavorir la biodiversitat mitjançant una zona de basses inundables temporals, 2’5 hectàrees de paret de pedra seca i dos hotels d’insectes de 2’5 metres d’alçària. També s’hi instal·larà una xarxa de reg i es plantarà més arbrat i arbusts.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*