Hem tingut una setmana ben típica de la primavera, amb molta inestabilitat i cels molt tapats i poques estones de Sol. Cels de plom que ens han regalat unes molt benvingudes pluges, doncs arrosseguem un dèficit hídric molt important aquest any i la més mínima gota és imprescindible per afrontar l’estiu. En efecte, hem tingut diversos episodis de precipitació que ens han deixat uns 12 litres per metre quadrat. La inestabilitat al cel també ha estat tèrmica i les màximes han oscil·lat entre els 17 i els 21 graus, i les mínimes han estat directament de bogeria, i han estat entre els 0 i els 12 graus.

I per a aquest cap de setmana continuarem amb la inestabilitat i el temps típic de primavera, amb un cel totalment tapat el divendres i el dissabte, i amb algunes clarianes més el diumenge.

La pluja ens esquivarà el divendres, però el dissabte ja dominarà el panorama arribant des de l’oest i el sud a pràcticament qualsevol indret. Aquestes pluges poden ser certament intenses en alguns moments.

Dissabte doncs serà un dia gris i amb precipitacions, que seran intenses, especialment entre les 12 del migdia i les 6 de la tarda. Les temperatures baixaran notablement respecte a divendres, passant dels 17 als 12 graus, i les mínimes estaran cap als 9 graus.

Diumenge serà un dia similar, però ja tindrem moltes més clarianes i el Sol s’anirà imposant de mica en mica i les precipitacions s’anirien retirant, tot i que encara pot quedar algun xàfec rebel. Les màximes pujaran fins als 13 graus i les mínimes baixaran fins als 8.

La mar estarà en força calma, tot i que s’anirà encrespant a mesura que avanci el cap de setmana, i les onades aniran guanyant força des dels 50 fins als 125 cm. La temperatura de l’aigua estarà al voltant dels 15 – 16 graus.

El vent serà de component dominant nord-est i serà força intens, de fins a 35 km/h a la costa i de fins a 20 km/h a l’interior.

Durant la setmana vinent sembla que la situació començarà a millorar de mica en mica en recuperar-se la pressió atmosfèrica, no tindrem ja pluges, però el cel continuarà ben ennuvolat amb algunes pinzellades de Sol. Les màximes aniran pujant fins als 20 graus i les mínimes fins als 10.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*