Plaça Major de Calonge
Festa del vi nou a la població de Calonge

El centre històric de Calonge serà l’escenari demà, 23 d’abril, de la Diada de Sant Jordi amb un clar component internacional. Al municipi de Calonge i Sant Antoni hi conviuen persones de 75 nacionalitats diferents, i enguany l’Ajuntament ha volgut organitzar un Sant Jordi que sigui atractiu per aquestes persones i que doni visibilitat a la multiculturalitat de la vila.

Així, el dia 23 d’abril a la plaça Major hi haurà parades amb llibres d’autors de les 75 nacionalitats que conviuen al municipi. L’objectiu és doble: per una banda implicar en les activitats socials i culturals del municipi les persones de diferents nacionalitats que hi conviuen, i per una altra dinamitzar el centre històric de Calonge com a punt de trobada dels amants de la cultura i del llibre. Per això també s’ha convidat a diversos cònsols i a dia d’avui han confirmat la seva assistència a la jornada membres del consolat de Bielorússia i Mèxic.

A més de les parades amb llibres de d’autor de diferents nacionalitats, la jornada de Sant Jordi tindrà el nucli de Calonge com escenari principal, amb actuacions musicals, tallers de kodedama, un espectacle infantil, partides d’escacs i un concurs de cultura general adreçat als joves, entre d’altres. La plaça Major i el seu entorn també estaran decorats per l’ocasió, amb el muntatge Els Estels Caiguts, a càrrec de Xavier Palet, de Kamerino de l’Enginy, i els visitants també hi trobaran el mural de la literatura a la plaça de la Doma, on podran deixar el seu poema. La jornada de Sant Jordi tindrà una activitat prèvia el dijous 22 d’abril, amb el taller d’enquadernació d’una llibreta a la Sala Marsala de Sant Antoni.

Els comerciants organitzen activitats el 24 d’abril
Per altra banda, l’associació Calonge Comerç i Empresa també ha programat una jornada d’activitats culturals i vinculades a Sant Jordi el dissabte 24 d’abril. Durant tot el dissabte el centre de Calonge comptarà amb el mercat de Sant Jordi i de parades de productes de la terra, una taula rodona sobre el nucli antic de Calonge, actuacions musicals entre les que hi haurà la presentació del grup de corda de Calonge, i l’entrega de premis de la primera edició del Concurs de Microrelats de l’Espai Gastronòmic, entre d’altres.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*