Aquesta setmana ens ha tocat viure una autèntica muntanya russa de temperatures, amb caloreta al migdia, i amb mínimes, que encara han estat ben fredes, a tocar ja de la primavera, que arriba aquest dissabte al matí amb l’equinocci.

Dèiem que les temperatures han oscil·lat molt aquest dies, i hem tingut màximes que han estat entre els 13 i els 17 graus, molt suaus al migdia quan hem tingut domini del Sol. En canvi les mínimes sí que han estat fredes, i s’han quedat entre els tres graus positius i els dos graus negatius. També hem tingut algunes pluges febles que han deixat només algunes dècimes.

I per a aquest cap de setmana tindrem un nou canvi de temps doncs se’ns anirà acostant un front actiu, que ens deixarà el cel força tapat durant l’inici del cap de setmana, deixant-nos un panorama molt variable, i amb algunes precipitacions.

Aquestes pluges poden caure pràcticament arreu el divendres i, atenció, aquest front arriba acompanyat d’aire molt fred que pot comportar que la pluja sigui neu, el divendres, a cotes de només 500 metres, això pot implicar les cotes més altes de les Gavarres i l’Ardenya.

Dissabte començarà però amb una millora del temps, i s’aniran obrint algunes clarianes, tot i que encara podem tenir algunes precipitacions durant la nit de divendres a dissabte. Les temperatures seran notablement més baixes que dies enrere, les màximes estaran al voltant dels 10-11 graus i les mínimes cap als 2 graus.

I el diumenge serà un dia molt semblat al dissabte, amb domini del Sol, però amb temperatures mínimes una mica més baixes, fins a 1 grau negatiu, les màximes pujarien fins als 12-14. Serà un primer cap de setmana de primavera amb regust de l’hivern…

La mar estarà bastant remoguda i podrem tenir onades de fins a 4 metres, tindrem temporal de mar. La temperatura de l’aigua estarà al voltant dels 13 graus.

El vent serà bàsicament de nord, i serà intens, amb cops de fins a 35 km/h a l’interior i de fins a 55 km/h a la costa.

I per a la setmana vinent, la primera de la primavera, curiosament tindrem una meteo més regirada que el final de l’hivern, amb intervals de núvols i temperatures que no seran tan altes, però s’aniran recuperant progressivament passant dels 11 als 17 graus, i mínimes fredes, entre els 0 i els 5 graus, en principi no tindrem pluges.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*