Vídeos Pesca Palamós
Museu de la Pesca de Palamós

Amb l’objectiu de fer arribar al públic les habilitats i els coneixements d’oficis pesquers, el Museu de la Pesca de Palamós ha editat diversos vídeos mitjançant els quals es difonen habilitats com el d’armar i reparar ormeigs de pesca, així com consells per poder conservar i mantenir en el temps objectes etnològics.

Aquests recursos audiovisuals, d’entre 2 i 4 minuts de durada, tenen un alt valor divulgatiu i educatiu, pensats per apropar a la ciutadania els valors que transmet el Museu de la Pesca i que no s’han pogut difondre en els darrers mesos a causa del tancament de l’equipament per les restriccions per la pandèmia.

Els vídeos es divideixen en “Conservar els records a casa”, que expliquen de la mà de Núria Teno, responsable de Col·leccions del Museu de la Pesca, com preservar els objectes etnològics, i “Destresa Marinera”, els protagonistes dels quals són testimonis únics de professionals d’aquest ofici del port de Palamós, alguns ja jubilats, que parlen de l’art d’armar i reparar, soltes, tresmalls, nanses, palangres o els bous d’arrossegament, entre altres.

Els vídeos seran difosos pel canal de YouTube del Museu de la Pesca i també seran emesos cada divendres a la Televisió Costa Brava, que des del passat dia 26 ja els inclou dins el seu informatiu que té lloc a les 20 h.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*