Doncs un any més, i darrerament sembla que es va repetint aquest patró, la primera setmana de la primavera ens ha deixat forts contrastos, amb temperatures baixes i fins i tot algun floc de neu en les cotes més altes.

Aquesta testimonial aiguaneu ha contribuït a augmentar la sensació de “mini tornada” a l’hivern de precisament els primers dies de la primavera, amb temperatures màximes que s’han anat recuperant de forma progressiva passant dels 12 als 19 graus, i amb unes mínimes que han estat fredes,  baixant dels 5 graus positius fins als 4 graus negatius, per tornar a pujar fregant els 0 graus. Hem tingut poca precipitació, 0,5 mm que en cotes altes van ser en forma d’aiguaneu.

I aquest cap de setmana serà variable, però el divendres i el dissabte seran dies més grisos amb núvols procedents del sud i oest peninsular, però també tindrem algunes clarianes dissabte a la tarda i que aniran guanyant protagonisme el diumenge.

Encara que tindrem bastants núvols, la pluja no ens acompanyarà aquest cap de setmana, es quedarien atrapades al Pirineu més occidental i no haurien d’arribar-nos.

Així doncs, el dissabte tindrem un dia força gris i tapat al principi de la jornada, però a la tarda ja creixerien clarianes. Les temperatures mínimes pujaran respecte a divendres i tindrem uns 17 graus de màxima i mínimes de 5.

I el diumenge ens mantindrem en el mateix rang de temperatures, fins a 18 graus de màxima, però tindrem ja moltes més clarianes, sense arribar a un domini absolut del Sol.

La mar estarà molt tranquil·la, amb onades de només mig metre d’alçada. La temperatura de l’aigua estarà al voltant dels 13-14 graus, comença a pujar molt lentament.

El vent serà de nord i nord-est, amb intensitat de 35 km/h mar endins i de 20 km/h a terra ferma.

Durant la setmana vinent, ens mantindrem amb aquesta tendència de cels mig ennuvolats, mig clars, i temperatures suaus, amb 18 graus de màxima i 4-5 graus de mínima i, en principi, no tindrem precipitacions. I recordeu, la nit de dissabte a diumenge, canviem a l’horari d’estiu i quan siguin les dues, seran les tres!

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*