A només una setmana de l’arribada de la primavera astronòmica, aquests dies hem continuat amb un temps força primaveral amb uns cels més clars, cels clars que feia moltes jornades que no teníem amb nosaltres.

Sí, per fi la pols sahariana ha anat marxant cap al sudoest i l’atmosfera ha quedat més transparent. I el bon temps primaveral era conseqüència d’un anticicló molt potent que s’havia instal·lat sobre la península ibèrica amb pressions molt altes. Però finalment aquesta setmana l’anticicló s’ha retirat una mica i la pressió atmosfèrica ha baixat, i aquesta davallada baixada ens ha portat més núvols i precipitacions molt febles, d’entre 1 i 2 l/m2. Les temperatures màximes han oscil·lat, baixant dels 16 als 13 graus, per tornar a pujar fins als 18 graus. Les mínimes han baixat, dels 4 als -2 graus.

El cap de setmana tindrem el cel variable, amb algunes estones de Sol, però també amb intervals de núvols que enteranyinaran el cel. Aquests núvols seran més densos durant el vespre de dissabte i bona part de diumenge.

Aquest cap de setmana podem tenir algunes precipitacions, sobretot el divendres, que comencen a apropar-se des de l’oest; pensem que la resta de cap de setmana les pluges no tindrien prou entitat per acabar d’arribar a Catalunya.

Així que dissabte tindrem una mica de tot al cel, estones de Sol però amb intervals de núvols prims que faran una mica la guitza a partir de mitja tarda. Les màximes pujaran uns 3 graus respecte a divendres, assolint els 15 graus, les mínimes es quedarien baixes, al voltant dels 4 graus.

I el diumenge els núvols es quedaran amb nosaltres, i guanyaran força i les temperatures baixaran una mica, arribant als 14 graus, les mínimes es quedaran atrapades al voltant dels 4 graus.

La mar estarà en força calma al principi a la costa, amb onades de només mig metre, però s’aniran animant de mica en mica i finalment mar endins tindrem onades de més 2 metres. La temperatura de l’aigua serà de 13 graus.

El vent bufarà des del sud oest, amb intensitat moderada, arribant als 35 km/h i serà de major intensitat a la franja costanera. També tindrem entrada de vent de nord.

I durant la setmana vinent tindríem un temps estable, amb més núvols el dilluns i el dimarts, i ja tindrem cel serè a partir de dimecres amb domini del Sol.  Les màximes es mourien entre els 15 i els 14 graus, les mínimes seran fresques, baixant progressivament dels 6 als 2 graus.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*