Doncs estem tenint un temps força sorprenent, amb uns cels molt enterbolits pels núvols prims i tres entrades massives i consecutives de pols africana que han fet que portem ja un mes pràcticament sense gaudir del Sol.

Continuem sota els efectes d’un potent anticicló que, estant entre els 1025 i els 1032 hectopascals, fa que les pluges no es decideixin a arribar, i ja fa també pràcticament un mes que no plou amb ganes i, sense pluges, la pols del Sahara encara trigarà força dies a deixar-nos. Fruit d’aquesta calma, les temperatures màximes s’han enfilat fins als 18 graus, han estat suaus de pre-primavera. Però les mínimes a primera hora són encara fredes, oscil·lant entre 1 i 5 graus.

I aquest cap de setmana tindrem un petit canvi de temps, amb les pressions una mica més baixes i el cel dominat per intervals de núvols, que seran més importants el diumenge; tant divendres com dissabte tindrem alguna tímida clariana.

Aquests núvols no ens deixarien precipitacions importants, que es quedarien al Pirineu, on serien en forma de fang, aquí podríem tenir algun ruixat molt irregular el diumenge.

Dissabte serà un dia en general ennuvolat, gris, amb alguna ullada de Sol només testimonial. Les temperatures no seran tan altes com dies enrere i es notarà aquesta davallada, arribaran però als 14 graus. Les mínimes estaran al voltant dels 6 graus.

I el diumenge tot continuarà amb el temps pràcticament idèntic, amb les temperatures màximes i mínimes una mica més baixes, tindrem més núvols que el dissabte, i que ja podrien deixar alguns ruixats dispersos.

La mar estarà remoguda, amb onades que poden estar entre els 125 cm i els dos metres i mig. La temperatura de l’aigua estarà al voltant dels 14 graus.

El vent tindrà component nord, i nord-est, i sobre tot a la costa bufarà amb més força, fins a 35 km/h,  a l’interior el vent serà més feble, amb cops de fins a 15 km/h.

I durant la setmana vinent doncs continuarem amb aquesta meteorologia una mica ensopida, amb cels enteranyinats de núvols i enterbolits encara per la pols en suspensió. Les temperatures baixaran, tindrem 13 graus de màxima i 2 de mínima, sense previsió de pluges.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*