Hem tingut una setmana amb temps força estable i molt tranquil, amb domini total de les pressions altes, que aquests dies han passat dels 1020 als 1035 hectopascals, tot i que arribant al cap de setmana, tornen a baixar!

Amb aquestes pressions altes amb prou feines no hem tingut precipitacions, només 3 litres per metre quadrat, i les temperatures màximes han arribat fins als 15 graus i no han baixat dels 9. Les mínimes han estat contingudes, amb valors d’entre 1 i 5 graus. Amb aquestes condicions d’anticicló i la humitat elevada, alguns matins hem tingut boires intenses.

I el cap de setmana no serà tant anticiclònic, amb cels enteranyinats el dissabte i ja molt més tapats el diumenge. El cel estarà molt més seré el divendres, quan només tindrem alguns núvols arrapats a la línia de la costa.

La pluja de moment no ens ha de preocupar, ens anirà arribant de mica en mica procedent de l’Atlàntic, però quan arribi aquí ja pot fer-ho ben desgastada i sense cap entitat.

Dissabte doncs tindrem un dia assolellat a l’interior, però amb núvols més densos sobre el mar i ben enganxats a la costa. Les màximes seran d’uns 14 graus i les mínimes estaran fregant els 5 graus, seran molt suaus aquestes mínimes.

I el diumenge en canvi començarà a notar-se un cert canvi de temps, doncs els núvols sobre el mar ja s’animaran a entrar terra endins i ens deixarien el cel ja força més tapat que dissabte, les màximes es mantindran cap als 13 graus i les mínimes pujaran un parell de graus, fins als 6-7 graus.

La mar estarà en relativa calma al principi del cap de setmana, amb onades que no superarien els 130 cm en el moments de màxima intensitat, però el diumenge ja creixeran fins als 2,5 metres.  La temperatura de l’aigua serà de 13 graus.

El vent serà de migjorn el dissabte i ja girarà cap a llevant el diumenge, amb cops de fins a 35 km/h. Aquest vent de llevant serà el responsable de l’empitjorament de l’estat de la mar.

I per a la setmana vinent sembla que comença a canviar una mica el temps i tindrem ja molt més núvols que deixaran el cel força cobert, amb pluja el dilluns, que pot ser amb fang; i les màximes no passarien dels 14 graus i les mínimes no serien fredes, estarien entre els 4 i els 7 graus positius.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*