Doncs continuem amb aquest hivern molt suau i amb força tranquil·litat meteorològica, tranquil·litat que ens aporten les pressions altes que encara tenim a la península ibèrica i també sobre el centre d’Europa.

Així que durant la setmana passada aquest panorama de calma ens ha deixat poca cosa, hem tingut domini del Sol, amb algunes boires a primeres hores del matí i temperatures que s’han enfilat força, fins als 18 de màxima, i amb mínimes de 3 graus, per recordar-nos, molt lleument, que encara estem a l’hivern. No hem tingut pluges importants, però sí un nou episodi remarcable de pols sahariana en suspensió amb precipitació de fang.

El cap de setmana també serà molt tranquil, amb el cel bàsicament serè, però amb el permís d’algunes boires matineres en zones interiors i potser alguns bancs de núvols que decorarien el cel, però que no serien massa importants.

Sense núvols densos, seria un miracle que plogués, així que de moment aquestes precipitacions que veiem a l’oest, al nord i al sud no acabaran d’arribar-nos doncs els anticiclons que tenim a Europa, amb 1025 hectopascals aquí, i 1036 a centreeuropa, no les deixaran acostar-se; si al final cau alguna gota seria absolutament testimonial.

Dissabte doncs tindrem un dia força clar, amb alguns núvols només decoratius i algunes boires en zones obagues només a primera hora del matí. Les temperatures seran suaus, de fins a 18 graus, de gairebé primavera avançada, tot i que encara queden força dies per encetar la nova estació.

I el diumenge el temps continuarà igual, amb alguns núvols decoratius que potser tindrien una mica més d’entitat, això sí, les màximes no serien tan altes, de 15 graus, i les mínimes baixarien també, estarien durant el cap de setmana entre els 5-6 graus, amb mínimes de primavera avançada i de fet algunes plantes i arbres ja comencen a florir amb ganes.

La mar estarà força calmada, amb onades que aniran dels 50 centímetres al metre i mig. La temperatura de l’aigua comença a pujar, estarà ja a 14 graus.

El vent de divendres serà més de ponent i ens arribarà reescalfant de creuar la península ibèrica i per això el divendres les màximes superarien per poc els 17 graus, però dissabte i diumenge el vent ja serà de llevant, migjorn i tramuntana, mantenint més a ratlla les temperatures.

I per a la setmana vinent es mantindrà encara l’anticicló i el temps estable, tindrem Sol i alguns núvols prims i sense pluges a la vista i les temperatures es quedaran més baixes que dies enrere, vorejant els 15 graus de màxima i els 5-6 de mínima.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*