Aquesta setmana ha estat la de la recuperació de la nevada de la tempesta Filomena, que ha portat registres històrics a bona part de la península ibèrica en quant a temperatures baixes i gruixos de neu acumulats, però aquí, per sort, la nevada ha estat més benigna.

La neu ha caigut de forma generosa en cotes altes, especialment a l’interior, on s’han acumulat gruixos molt considerables que han ocasionat problemes logístics i de subministraments puntuals. A cotes baixes, la precipitació va ser ja en forma d’aigua-neu fins i tot a la costa, o pluja, deixant fins a 21 l/m2. Les temperatures mínimes han estat molt baixes, d’entre -3 i -6 graus, i les màximes han anat remuntant dels 4 fins als 12 graus.

I durant aquest cap de setmana continuarà fent fred, com toca, però no tant com dies enrere, i el cel serà molt variable, amb diversos intervals de núvols que aniran deixant el cel molt tapat a estones, però també permetent bones pinzellades de Sol.

Els núvols no acabaran de deixar pluja i seran inofensius, només pot haver precipitació molt lluny, al Pirineu occidental, on serà en forma de neu, sense arribar  més al sud, tindrem tranquil·litat meteorològica en anar-se consolidant l’anticicló amb 1027 hectopascals desprès de la tempesta.

Dissabte doncs tindrem un dia gris durant bona part de la jornada, però també tindrem estones de Sol, el cel estarà molt variable. Les temperatures seran fredes, les mínimes estaran al voltant dels tres graus negatius i les màximes arribaran fins als 12 graus sense superar-los. No esperem precipitacions.

I el diumenge les temperatures pujaran una mica, les mínimes es quedaran al voltant dels 0 graus, i les màximes també pujaran fins als 13 graus, es mantindrà el mateix cel variable sense pluges.

La mar estarà alterada, amb onades d’entre 125 cm a 2 metres, la temperatura de l’aigua estarà al voltant dels 13 graus.

El vent serà moderat, bufant de ponent i de sud-oest amb cops màxims de fins a 20 km/h.

I durant la setmana vinent continuarem amb aquesta tendència a la consolidació de l’anticicló, tindrem domini dels intervals de núvols, sense pluges, amb boires a les zones més baixes, i les temperatures s’aniran normalitzant, arribant a màximes de 13-14 graus i mínimes que pujaran des de -1 fins a 4 graus positius.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*