Doncs ja hem deixat enrere el temporal Filomena i de mica en mica s’ha anat estabilitzant la situació meteorològica, i les temperatures s’han anat recuperant, superant la setmana dels barbuts, la tradicionalment més freda de l’any a Catalunya.

Les temperatures màximes s’han anat enfilant de mica en mica, i han estat entre els 13 i els 16 graus. Les mínimes han estat fredes encara, no s’han recuperat tant, i hem tingut valors que, des dels -4, han anat pujant fins a uns còmodes 6 graus positius.

No hem tingut precipitacions, només algunes gotes testimonials, i el cel ha estat dominat per intervals de núvols i algunes boires matinals en les zones més baixes i obagues.

I el temps aquest cap de setmana serà força tranquil, però encara tindrem molts núvols que deixaran el cel molt tapat el dissabte i força ennuvolat el diumenge.

Només hauria de ploure de forma lleu el divendres, quan també tindrem fort vent, i potser el dissabte durant les primeres hores del matí.

Dissabte doncs tindrem un dia força gris, però també podem tenir alguna pinzellada de Sol. Les temperatures màximes estaran al voltant dels 13 graus i les mínimes dels 0.

I el diumenge les temperatures màximes es quedaran igual, cap als 13 graus, però les mínimes pujaran una mica, fins als 3 graus, i ja tindrem algunes clarianes més.

La mar no estarà tant calmada com dies enrere, no tindrà res a veure amb el temporal passat, però tot i així es manté la situació de mar alterada i podrem tenir onades de fins a 4 metres.  La temperatura de l’aigua serà de 13 graus.

El vent el dissabte bufarà de ponent i de sud oest, amb cops de 35 km/h a l’interior i de fins a 55 km/h a la costa. Diumenge el vent canviarà a sud i sud-est amb intensitat més baixa.

I durant la setmana vinent es mantindrà aquest cel mig tapat, amb intervals de núvols més densos però que en principi no haurien de deixar precipitacions. Les temperatures, en tenir el cel cobert, serien suaus, de fins a 15 graus les màximes, i les mínimes es quedaran al voltant dels 3-4 graus.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*