Doncs la darrera setmana del 2020 ha estat certament una mica remoguda, hem tingut temporal de mar, amb onades de més de 5 metres a la costa i vents de fins a 80 km/h que han causat alguns desperfectes.

Són les conseqüències del pas de la tempesta Bella, procedent de l’atlàntic i que aquí ha arribat molt desgastada després de creuar la península ibèrica. Aquí no hem tingut massa precipitacions però sí una sensació d’hivern acusada, amb temperatures màximes d’entre 10 i 13 graus i mínimes que han baixat fins als -6.

I aquest cap de setmana, el primer de 2021, continuarem amb aquest ambient de ple hivern i intervals de núvols densos que aniran deixant el cel molt cobert a estones i que només deixaran brillar el Sol en breus moments.

Podem tenir algunes precipitacions febles sobretot més cap a l’interior i no tant cap a la costa, i atenció perquè aquestes precipitacions podrien ser en forma de neu a cotes baixes, entre 400 i 500 metres.

Dissabte tindrem un dia molt tapat, ben gris i amb el cel força amenaçador en alguns moments, i farà fred, tindrem màximes de només 8 graus i mínimes generalitzades de dos graus negatius, podríem tenir precipitacions febles a l’interior.

I el diumenge les temperatures màximes tocaran fons amb 7 graus, i les mínimes es mantindran al voltant dels -2, el primer cap de setmana de l’any serà de rigorós hivern i continuarem amb el domini dels núvols.

La mar estarà calmada en general, amb onades de 125 cm a la platja i de fins a 3 metres mar endins, la temperatura de l’aigua serà de 13 graus.

El vent serà moderat, amb cops de fins a 25 km/h bufant de sud-est a la costa sud i a l’interior, i de nord-oest a la costa nord.

I durant la setmana vinent continuarem amb aquest ambient totalment hivernal, amb temperatures encara més baixes, amb màximes d’entre 7-8 graus i mínimes que baixaran fins als 4 o 5 graus sota zero, i novament possibilitat de precipitacions en forma de neu a cotes baixes fins al dia 5 de gener.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*